Do danas su svi šutili o poniženju kojeg je doživio Harry Kane - Nikada im ovo neće oprostiti
Odlazak iz Tottenhama nije protekao baš najbolje za Kanea (Foto: EPA)

Nevjerovatna odluka

Do danas su svi šutili o poniženju kojeg je doživio Harry Kane - Nikada im ovo neće oprostiti

Midhat Šljivak

Harry Kane je ovog ljeta odlučio napustiti Tottenham i postao je novi član minhenskog Bayerna. U londonskom klubu su njegov odlazak shvatili kao izdaju i ponizili su ga na odlasku iz kluba, pa 30-godišnji napadač nije dobio šansu da se pozdravi s bivšim saigračima niti da pokupi svoje stvari.

Harry Kane je nakon gotovo dvije decenije odlučio napustiti Tottenham. Sjajni napadač je prihvatio ponudu Bayerna i u transferu vrijednom više od 100 miliona eura prešao je u redove bavarskog velikana.

Tottenham je pokušavao na sve načina privoliti Kanea da do kraja karijere ostane u klubu. Ponudili su mu i novi ugovor, no 30-godišnji napadač je odlučio da je krajnje vrijeme da počne osvajati trofeje i odabrao je Bayern kao idealnu destinaciju za to.

Međutim, na odlasku iz kluba legenda Spursa je poprilično ponižena. Apsolutno niko nije očekivao da će mu se desiti ovakva situacija nakon svega što je dao Tottenhamu u proteklim godinama.

Kada je saopštio rukovodstvu kluba da je donio odluku da ide u Bayern, Kaneu je zabranjeno da uđe u trening-centar i da se lično oprosti od saigrača. To je morao učiniti putem poruka.

Oglasi

Također, klub mu nije dozvolio da pokupi svoje stvari iz ormarića. One su mu poslate na kućnu adresu i na taj način se klub veoma ružno oprostio od Kanea.

Ovako nešto jedan od najboljih napadača sigurno nije očekivao. On je dao i previše za ovaj klub da bi ga ponižavali na ovakav način i definitivno je to potez koji im neće oprostiti u budućnosti.

Harry Kane je najbolji strijelac u historiji Spursa. Postigao je 280 golova u 435 nastupa, ali trofeji su izostali. Još jedna takva sezone jednostavno nije dolazila u obzir jer je sjajni napadač prestar za čekanje boljih dana u Londonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dobro je krenuo u dresu bavarskog velikana. Postigao je tri gola i upisao je jednu asistenciju u tri nastupa za njemačkog šampiona i najavio je odličnu sezonu.

Bayern je apsolutni favorit za osvajanje Bundeslige i u novoj sezoni i vidjet ćemo koliko će moći napraviti na evropskoj sceni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Levy smeće od vlasnika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti