Otišao u Saudijsku Arabiju

Klopp tvrdi jedno, Arapi drugo: Salah sletio na novo odredište i ubrzo potpisuje?

Edmir Škorić

Iako je uvjeravao da će ostati u Liverpoolu, Jurgen Klopp ili je sve slagao ili jednostavno nije znao kakva sudbina očekuje njega i njegov tim. Međutim, još uvijek nije jasno šta se dešava sa Salahom i hoće li na kraju ostati ili otići.

Mohamed Salah bi mogao postati najnovija zvijezda koja napušta Evropu i odlazi po bogat ugovor u Saudijskoj Arabiji. Tamošnji prvak Al-Ittihad poslao je bogatu ponudu na vrata Anfielda i klub ju je prihvatio. Barem tako tvrde mediji u Saudijskoj Arabiji.

Klopp je tvrdio da Egipćanin nije na prodaju, uporno govori da ostaje. "Salah će dobiti jedan od najbogatijih ugovora u Saudijskoj Arabiji i do kraja dana potpisat će ugovor sa ekipom za koju već igra Karim Benzema", navodi se u saudijskim medijima

Izvještaji u Saudijskoj Arabiji senzacionalno tvrde da je Mohamed Salah već sletio u Jeddah prije prelaska iz Liverpoola u Al Ittihad. Prema Okazu, dnevnim novinama Saudijske Arabije koje se štampaju u Jeddi i Rijadu, dogovoren je Salahov transfer.

Osim sa Benzemom, Salah bi mogao u Al-Ittihadu ujediniti snage sa svojim donedavnim saigračem Fabinhom, koji je ranije ovog ljeta prešao u ovaj tim.

Tvrdi se da će Salah biti prisutan na velikom derbiju Al Ittihada sa Al Hilalom večeras. U izvještaju se također pouzdano navodi da će Salah svoj prvi nastup za saudijsku ekipu odigrati 15. septembra protiv Al-Akhdooda nakon međunarodne pauze.

Salah je ranije ove sedmice bio u Londonu dok je na Instagramu objavio post kako istražuje Prirodnjački muzej u glavnom gradu Engleske. Potom se krilni igrač vratio na trening Liverpoola u srijedu, smijao se i šalio sa svojim saigračima.

Navodno će transfer doseći i 150 miliona eura, dok će sam nogometaš godišnje dobiti oko 200 miliona eura, iako su te cifre nepotvrđene u ovom trenutku.

Salah je imao ugovor do ljeta 2025. godine, a za Liverpool je odigrao 308 utakmica te postigao 187 golova i upisao 81 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši igrač Chelsaja, Rome, Fiorentine i Basela je dva puta biran za igrača godine u Africi, a sa Redsima ima naslov Lige prvaka i engleske Premier lige, dok je jednom osvojio i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Kapiten je Egipta za koji je u 88 mečeva postigao 49 golova i u Saudijskoj Arabiji će biti velika zvijezda i posebno obožavan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.