Salah dogovorio nestvaran ugovor s Al Ittihadom, a onda svima u Liverpoolu pokazao kakav je čovjek

Jasna poruka Egipćanina čelnicima kluba

Salah dogovorio nestvaran ugovor s Al Ittihadom, a onda svima u Liverpoolu pokazao kakav je čovjek

Endin Čaušević

Engleski mediji šokirali su jutros fudbalsku javnost informacijama da Mohamed Salah napušta Liverpool i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Da se stvarno nešto dešava potvrdio je i njegov agent koji pregovara s Al Ittihadom, no ono što je Salah rekao na sve to pokazalo je svima kakav je čovjek.

Klubovi iz Saudijske Arabije napravili su ovog ljeta dar-mar na fudbalskom tržištu i uspjeli su napraviti nekoliko transfera koje niko nije očekivao. No, čini se da se na tome neće zaustaviti i da se tek očekuje prava "bomba".

Naime, sinoć se pojavila informacija da bi put Saudijske Arabije mogao i Mohamed Salah koji na stolu ima nevjerovatnu ponudu Al Ittihada i da postoji velika šansa da će Egipćanin do kralja prelaznog roka napustiti Anfield.

Salahov menadžer pregovara s čelnicima saudijskoj kluba, a prema posljednjim informacijama dogovorili su trogodišnji ugovor vrijedan čak 240 miliona eura i sada čekaju dogovor Al Ittihada i Liverpoola oko obeštećenja.

Međutim, Salah je pokazao kakav je čovjek jer je poručio da ne želi da insistira na transferu i da je sve u rukama čelnika Liverpoola.

Oglasi

On je prošle godine potpisao novi ugovor jer želi ostati na Anfieldu, ali jasno je da ne može odoljeti ponudi Al Ittihada. Ipak, novac ne stavlja na prvo mjesto i čelnicima kluba dao je da donesu konačnu odluku.

Salah je poručio da neće forsirati transfer u Al Ittihad i da će ostati u Liverpoolu ukoliko oni odbiju ponudu iz Saudijske Arabije.

Egipćanin je pristao na uslove koje mu nudi Al Ittihad za trogodišnji ugovor, ali ne želi da na ružan način napusti Anfield. Pokazao je želju za odlaskom, ali također spreman je i da ostane ukoliko Redsi to budu tražili od njega.

Ovaj 31-godišnjak s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a ukoliko ga Liverpool odluči prodati očekuje se da će zaraditi oko čak 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je stigao na Anfield na ljeto 2017. godine za 42 miliona eura, te je na 307 utakmica zabio čak 187 golova i upisao je 80 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi