Klopp je smiren došao na press konferenciju, a onda je rekao sve o Mohamedu Salahu
FOTO: EPA

Jasno je bilo koje će biti prvo pitanje do strane medija

Klopp je smiren došao na press konferenciju, a onda je rekao sve o Mohamedu Salahu

H. Zilić

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da će Mohamed Salah karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Navodno Salah na stolu ima bogatu ponudu Al Ittihada koju bi rijetko ko odbio.

Međutim, Salah je pokazao kakav je čovjek jer je poručio da ne želi da insistira na transferu i da je sve u rukama čelnika Liverpoola.

On je prošle godine potpisao novi ugovor jer želi ostati na Anfieldu, ali jasno je da ne može odoljeti ponudi Al Ittihada. Ipak, novac ne stavlja na prvo mjesto i čelnicima kluba dao je da donesu konačnu odluku.

Na današnjoj press konferenciji Liverpoola medijima se obratio trener Redsa Jurgen Klopp koji je bio veoma smiren.

Naravno, prvo pitanje je bilo da li Salah ostaje u klubu?

Oglasi

"Salah je predan klubu i odbit ćemo svaku ponudu koja dođe. Ako bi došlo do bilo čega iznenadnog bili bi spremni", rekao je kratko Klopp.

Navijači Redsa mogu odahnuti nakon izjave Kloppa, ali u fudbalu se stvari mijenjaju preko noći, tako da nas ništa ne bi iznenadilo.

Egipćanin je pristao na uslove koje mu nudi Al Ittihad za trogodišnji ugovor, ali ne želi da na ružan način napusti Anfield. Pokazao je želju za odlaskom, ali također spreman je i da ostane ukoliko Redsi to budu tražili od njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 31-godišnjak s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a ukoliko ga Liverpool odluči prodati očekuje se da će zaraditi oko čak 75 miliona eura.

Salah je stigao na Anfield na ljeto 2017. godine za 42 miliona eura, te je na 307 utakmica zabio čak 187 golova i upisao je 80 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi