Vatreno je bilo večeras u Beogradu

Jubilej Marakane, tuča, penal, crveni karton i pobjeda Zvezde protiv Novog Pazara!

Eldar Ganibegović

U okviru 6. kola Super lige Srbije Crvena zvezda je na Rajko Mitić stadionu s 2:1 slavila protiv Novog Pazara. Obilježen je 60. rođendan Marakane, a vatreno je bilo i na samom terenu.

Uspavan početak Novog Pazara i nije mnogo falilo da Crvena zvezda povede poslije 90 sekundi. Iznenadila je lopta Momčilovića, sa leđa ga je napao Kanga i ukrao je loptu, ali nije uspio da šutira na gol gostiju.

Do vodstva Crvena zvezda dolazi u osmoj minuti. Nakon opsade gola gostiju, jednu loptu je pokupio Dragović i s nekih sedam-osam metara pogodio za vodstvo domaćina.

Velika šansa za Crvenu zvezdu u 27. minuti, ali Vladimir Lučić pogađa samo stativu u kontri. Sjajno se izborio brzonogi fudbaler Zvezde za šut, ali nije pogodio mrežu.

Sjajnu šansu imao je Novi Pazar u 40. minuti, a samo minut kasnije Krasso u sjajnoj šansi je mogoa da kazni, no to se nije dogodilo.

Isti igrač je dvije minute kasnije provozao nekoliko gostujućih igrača, ali iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Nova uzbuđenja u 77. minuti. Pao je mladi fudbaler Crvene zvezde, Mitrović, u kaznenom prostoru poslije duela sa Sisseom, nastala je gužva između njih dvojice pošto je Mitrović odgurnuo svog čuvara zbog grubosti, a potom je sudija dobio poziv iz VAR sobe.

Pogledao je snimak i pokazao na bijelu tačku, dok je Sisse dobio i žuti karton. Član stručnog štaba gostiju dobio je crveni karton, a siguran realizator s 11 metara za 2:0 bio je Kanga.

Ni minut poslije gola Kange, Novi Pazar matira Omrija Glazera. Katastrofalna lopta Kange unazad za Mijailovića, pobjegla je od štopera crveno-bijelih, a to kažnjava Ivanović prelijepim udarcem koji "ubija paučinu" u lijevom uglu gola Zvezde.

Crvena zvezda sada ima 15 bodova i nalazi se na drugom mjestu. TSC je s bodom više na prvom. Novi Pazar je sa sedam bodova na desetoj poziciji.

Super liga Srbije, 6. kolo:

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (Dragović 8', Kanga 80' (P); Ivanović 81')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FK Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Rodić - Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović - Kraso - Olajinka i Lučić.

FK Novi Pazar: Mirković - Andrić, Azemović, Anan, Sise - Ergelaš, Momčilović , Čirjak, Adešina - Obradović i Karaklajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.