Crnogorski napadač u Grčkoj

Htio ga i Borac: Stevan Jovetić pronašao novi klub i igrat će na Balkanu!

Eldar Ganibegović

Sjajni crnogorski napadač Stevan Jovetić ranije ovog ljeta se povezivao s prelaskom u banjalučki Borac, ali od toga očekivano nije bilo ništa. Karijeru će ipak nastaviti na Balkanu i u narednim satima bi trebao potpisati ugovor.

Nakon što je berlinska Hertha prošle sezone ispala iz Bundeslige, napustio ju je veliki broj igrača, a među njima i napadač Stevan Jovetić.

Reprezentativac Crne Gore se nakon toga povezivao s mnogim klubovima, od onih iz najjačih evropskih liga, preko Partizana, pa čak do banjalučkog Borca.

Očekivano, od dolaska u Bosnu i Hercegovinu nije bilo ništa, a Jovetić je tek sada pred novim angažmanom i to upravo na Balkanu.

Kako prenose grčki mediji, Stevan Jovetić je stigao u Atinu na ljekarske preglede i u narednim satima bi trebao potpisati ugovor s Olympiacosom.

Ovaj 33-godišnjak je ponikao u Titogradu ali već kao tinejdžer odlazi u partizan gdje započinje seniorsku karijeru. Nakon toga 2008. godine za osam miliona eura odlazi u Fiorentinu.

Pet godina kasnije kupio ga je Manchester City za 26 miliona eura, no nakon godinu i po odlazi na posudbu u Inter koji ga kupuje 2017. godine za 13 i po miliona eura.

Nakon toga igrao je još za Monaco (u Francuskoj su ga htjeli pojedini klubovi ovog ljeta, ali do dogovora nije došlo), te za Herthu, a sada je vrijeme za igranje u Grčkoj.

Jovetić je inače i kapiten Crne Gore za koju je nastupio 68 puta i postigao 31 pogodak. Ujedno je i najbolji strijelac ove selekcije u historiji, pa kod naših komšija ima status kao i Edin Džeko kod nas, samo sa znatno manjim brojkama od Dijamanta. 

Potražite više informacija na temu Super League:

Dakle, ostalo je još da Jovetić prođe ljekarske preglede i potpiše za Olympiacos, nakon čega bi grčki klub trebao zvanično da objavi da je posao gotov. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.