U Banjaluci iz 2 u 1: Zvijezda povela sa 2:0 pa "nestala" sa utakmice

Utakmica 6. kola Premijer lige BiH

U Banjaluci iz 2 u 1: Zvijezda povela sa 2:0 pa "nestala" sa utakmice

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u Banjaluci odigrali su Borac i Zvijezda 09 u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pobjedu je ostvarila domaća ekipa, a konačan rezultat bio je 4:2.

Borac je bio apsolutni favorit, ali nije baš sve išlo tako glatko za domaći tim.

Prvu priliku na utakmici imali su domaći u 9. minuti utakmice, Čelić je šutirao glavom, ali lopta ide pored gola.

Prva šansa za goste viđena je u 23. minuti kada je Karaklajić šutirao sa 30 metara, ali lopta ide preko gola Borca.

Minut kasnije dobra akcija Borca, pokušaj iz daljinem ali golman gostiju to jako dobro brani.

Oglasi

U 27. minuti kotra Zvijezde 09, ali se Vadze spetljao u posljednjem trenutku.

Ipak, samo dvije minute kasnije potpuni muk na Gradskom stadionu u Banjaluci jer su gosti došli do vodstva.

Blažević je dobro prošao po desnoj strani i ubacio, lopta se odbila od jednog igrača Borca na nogu Karaklajića koji pogađa za 1:0.

Potpuni šok viđen je u 38. minuti kada je Saliman pogodio za vodstvo gostiju od 2:0, no pred kraj prvog dijela Blagaić iz slobodnjaka sjajno pogađa za 1:2. 

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa, a bio je to domaćin, Borac. Sve što su uradili išlo im je "na nogu" i na kraju su napravili preokret i ostvarili pobjedu.

Oglasi

Prvo je u 53. minuti Blagaić poravnao na 2:2. Očajno je reagovao Jutrić, promašio je čistu loptu na 10 metara od svog gola što koristi Blagaić i pogađa za 2:2.

Dva minuta kasnije potpuni preokret na Gradskom stadionu u Banjaluci. Mihajlović je centrirao sa desne strane, Makarić sa nekoliko metara pogađa za 3:2.

Gosti nakon toga nisu napravili ništa, ali jesu primili još jedan gol. Corten je u 67. minuti postavio konačan rezultat od 4:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice gosti bilo je prilika na obje strane, a gosti su u sudijskoj nadoknadi preko Danonskog mogli smanjiti na 3:2, no golman Borca je sjajno odbranio.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Igraci Zvijezde u drugom poluvremenu bježalii iz svog šesnaesterca, i to tako ofirno, a igraci Borca lagano se rekreirali...!!
4 1
Culer
Dajte ba, pišete gluposti. Prvo su bez ikakvog objašnjenja promijenili domaćina i onda ofirno dogovorili prelaz. Hahahahaha.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti