Trener Zvijezde 09 zadovoljan nakon poraza u Banjaluci

Borac ostvario pobjedu

Trener Zvijezde 09 zadovoljan nakon poraza u Banjaluci

Esmer Oštraković

Borac je večeras nakon velikog preokreta ostvario pobjedu protiv Zvijezde 09 u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice bio je 4:2.

Gosti su imali vodstvo od 2:0, ali ni to nije bilo dovoljno da na kraju ostvare pobjedu protiv Borca.

Nakon utakmice komentar je dao trener domaćih, Vinko Marinović.

"Čestitam svojim igračima na pobjedi. Očekivali smo Zvijezdu da će igrati otvoreno. I protiv Zrinjskog su igrali otvoreno i dali su tri gola. Na našu žalost došli su do ta dva gola. Ali sigurno da je taj gol Blagajića nas vratio. Na kraju smo uspjeli okrenuti rezultat, bili smo efikasni, ali bila je to dobra utakmica. Gosti su imali svoje šanse. Moramo neke stvari popraviti u igru", rekao je Marinović.

Nako Marinovića, riječ je dobio trener Zvijezde 09.

"Dobra utakmica za gledanje. Imamo taj problem da ne možemo da sačuvamo rezultat. Nismo igrali loše, ali desilo se što se desilo. Igramo tako, rizikujemo dosta i protiv najboljih ekipa. Mogla je ova utakmica da ode na drugu stranu. Primili smo taj gol za 2:1 i napravili problem. Nisam nezadovoljan kao što znam da budem", rekao je Jurasović.

Oglasi

Podsjetimo Borac je bio apsolutni favorit na ovom susretu, ali su tek nakon preokreta slavili pobjedu.

Blažević je dobro prošao po desnoj strani i ubacio, lopta se odbila od jednog igrača Borca na nogu Karaklajića koji pogađa za 1:0 u 29. minuti.

Potpuni šok viđen je u 38. minuti kada je Saliman pogodio za vodstvo gostiju od 2:0, no pred kraj prvog dijela Blagaić iz slobodnjaka sjajno pogađa za 1:2.

U drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna ekipa, a bio je to domaćin, Borac. Sve što su uradili išlo im je "na nogu" i na kraju su napravili preokret i ostvarili pobjedu.

Prvo je u 53. minuti Blagaić poravnao na 2:2. Očajno je reagovao Jutrić, promašio je čistu loptu na 10 metara od svog gola što koristi Blagaić i pogađa za 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva minuta kasnije potpuni preokret na Gradskom stadionu u Banjaluci. Mihajlović je centrirao sa desne strane, Makarić sa nekoliko metara pogađa za 3:2.

Gosti nakon toga nisu napravili ništa, ali jesu primili još jedan gol. Corten je u 67. minuti postavio konačan rezultat od 4:2.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amcho1
Na obostrano zadovoljstvo iz 2 u 1
0 1
Ajax11
Eto neko lud ovde
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi