Čemu da se nadamo?

Zmajevi jutros imali trening oporavka, počele pripreme za Island

Samir Mlaćo

Mučili smo se protiv Lihtenštajna, ali na kraju slavili 2:1.

Izgledali smo blijedo, bezidejno i tromo, iako se selektor Meho Kodro nije složio sa tom konstatacijom nakon meča.

Kazao je da je Lihtenštajn napredovao i da to nije selekcija sa početka kvalifikacija. Vjeruje da će isti napraviti probleme selekcijama s kojima se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo.

Dan poslije počinju pripreme za Island. Meč se igra u ponedjeljak i naše momke čeka dug put.

Jutros je odrađen lakši trening, što je potvrđeno na stranici Nogometnog saveza BiH.

"Zmajevi su jutros u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odradili trening oporavka nakon jučerašnje utakmice", stoji u objavi.

Podsjetimo, Meho Kodro se sinoć obratio medijima nakon završene utakmice.

"Napravili su nam određenih problema, ali smatram da je Lihtenštajn kvalitetna ekipa bez obzira šta ko misli, vodi ih Nijemac, igraju u čvrstvom bloku i nije lagano igrati protiv njih. Slovačka je do prije dva sata bila sedam bodova ispred nas i jedva su ih pobijedili, a namučili su i Luksemburg", rekao je iskusni stručnjak te nastavio:

"Igrali smo dobro prvih 25-30 minuta, pali smo nakon njihovog gola, u drugom poluvremenu je bilo dosta drugačije. Zabrinjavaju me neke stvari koje su se dešavale u drugom poluvremenu. Imali su prekid na kraju, ali ne vjerujem da su nas previše ugrozili."

"Počeli smo u sistemu 3-4-1-2 i mislili smo da ćemo tako probiti njihovu srednju liniju, tu se nismo snašli, u drugom poluvremenu smo promijenili sistem, da ojačamo sredinu, da držimo taj dio veznog reda i mislim da smo uspjeli."

Kazao je da su igrači pod njegovim vodstvom kratko na okupu te da je važno da je ekipa na -4 u odnosu na drugo mjesto.

"Morate shvatiti da smo imali četiri treninga, igrači prihvataju promjene, treba vremena, večeras je igrao Island, igrala je i Slovačka, izgubili su i stvari su za mene rezultatski idealne."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da smo dobili 3,4 razlike sve bi bilo fino, postavljali biste mi druga pitanja, ali ako ništa ova utakmica će nas pozvati na oprez i da se drugačije pripremimo na meč protiv Islanda."

"Nema razloga da mijenjamo sistem, svaka utakmica donosi svoje posebnosti, ali sam zadovoljan sa igračima pozadi, dobro su funkcionisali i naročito po lijevoj strani preko Seada Kolašinca. Možda nas je malo gol njihov poremetio jer nam nisu dozvoljavali da se razmašemo."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.