Brutalno iskreni Dedić o teškoj utakmici protiv Lihtenštajna: "Je*i ga, šta da kažem..."

Zmajevi su jedva savladali Lihtenštajn

Brutalno iskreni Dedić o teškoj utakmici protiv Lihtenštajna: "Je*i ga, šta da kažem..."

A. Čaušević

Fudbalska reprezetnacija BiH je sa 2:1 pobijedila Lihtenštajn te je na taj način prekinula niz od tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Utakmica na Bilinom polju je itekako bila teška i realnost je da su Zmajevi teškom mukom stigli do pobjede protiv autsajdera u grupi.

S tim se složio i Amar Dedić koji je u izjavi za medije istakao da je najvažnije bilo upisati pobjedu.

"Najbtinija su tri boda, idemo Islandu i tamo trebamo pobijediti i idemo s tim ciljem, znalo se da smo morali pobijediti Lihtenštajn, ali je*i ga vidjelo smo da je teška utakmica, šta da kažem", rekao je Dedić te nastavio:

"Moramo bolje, nije to to što zamišljamo da igramo, imamo u ekipi kvaliteta da igramo bolje, promijenili smo selektora, malo je nešto novog."

"Malo su nas tri poraza psihički poremetila, bitno je što smo večeras pobijediti i nadamo se da sve ide u pravom smjeru", završio je Dedić. 

Oglasi

Utakmica Island - BiH se igra u ponedjeljak od 20:45 po centralnoevropskom vremenu. A kako će biti Zmajevima na Islandu odlično zna Nemanja Bilbija.

Bilbija je protiv Lihtenštajna bio starter, odigrao je vrlo dobar meč te je upisao asistenciju Edinu Džeki za prvi gol.

"Tri boda su najbitnija, ali malo teže od očekivanog. Idemo na Island da slavimo i želimo šest bodova u dvije utakmice. To smo i ranije rekli."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Išao sam tamo prije 15 dana, iscrpljujuće je, ali bit ćemo spremni. Nadamo se tri boda", poručio je kapiten Zrinjskog.

Nakon pet odigranih kola u grupi Zmajevi su i dalje četvrti na tabeli. Portugal je vodeći sa 15, dok Luksemburg i Slovačka imaju po 10 bodova. 

Top Komentari

limvotemirvah
Ja mislim da bi mrtvi Zeljo ove amatere dobio tri razlike, a mi bi im utrpali 4-5 golova za poluvrijeme.
5 1
struja
Pravi komentar je u naslovu....padobran se otvara.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi