Kodro: Da smo dobili tri, četiri razlike sve bi bilo fino i postavljali biste mi druga pitanja

Zmajevi uz dosta muke pobijedili Lihtenštajn

Kodro: Da smo dobili tri, četiri razlike sve bi bilo fino i postavljali biste mi druga pitanja

Admin Čaušević

Meho Kodro je drugi mandat na klupi reprezentacije BiH počeo pobjedom nad Lihtenštajnom. Konačan rezultat na Bilinom polju je bio 2:1, ali pobjeda protiv autsajdera je bila sve osim lagana.

Na press-konferenciji poslije utakmice Kodro je naglasio da je zadovoljan rezultatom i da je to ono što je najvažnije u ovom trenutku.

"Napravili su nam određenih problema, ali smatram da je Lihtenštajn kvalitetna ekipa bez obzira šta ko misli, vodi ih Nijemac, igraju u čvrstvom bloku i nije lagano igrati protiv njih. Slovačka je do prije dva sata bila sedam bodova ispred nas i jedva su ih pobijedili, a namučili su i Luksemburg", rekao je iskusni stručnjak te nastavio:

"Igrali smo dobro prvih 25-30 minuta, pali smo nakon njihovog gola, u drugom poluvremenu je bilo dosta drugačije. Zabrinjavaju me neke stvari koje su se dešavale u drugom poluvremenu. Imali su prekid na kraju, ali ne vjerujem da su nas previše ugrozili."

"Počeli smo u sistemu 3-4-1-2 i mislili smo da ćemo tako probiti njihovu srednju liniju, tu se nismo snašli, u drugom poluvremenu smo promijenili sistem, da ojačamo sredinu, da držimo taj dio veznog reda i mislim da smo uspjeli."

Oglasi

Kazao je da su igrači pod njegovim vodstvom kratko na okupu te da je važno da je ekipa na -4 u odnosu na drugo mjesto.

"Morate shvatiti da smo imali četiri treninga, igrači prihvataju promjene, treba vremena, večeras je igrao Island, igrala je i Slovačka, izgubili su i stvari su za mene rezultatski idealne."

"Da smo dobili 3,4 razlike sve bi bilo fino, postavljali biste mi druga pitanja, ali ako ništa ova utakmica će nas pozvati na oprez i da se drugačije pripremimo na meč protiv Islanda."

"Nema razloga da mijenjamo sistem, svaka utakmica donosi svoje posebnosti, ali sam zadovoljan sa igračima pozadi, dobro su funkcionisali i naročito po lijevoj strani preko Seada Kolašinca. Možda nas je malo gol njihov poremetio jer nam nisu dozvoljavali da se razmašemo."

Ermedin Demirović je igrao po lijevoj strani, dok su se u vrhu napada našli Edin Džeko i Nemanja Bilbija.

Oglasi

"On u svojoj ekipi igra u lijevoj strani, iako je to u drugačijoj formaciji, od njega nismo tražili ništa drugo u odnosu na klub, bila je ideja da igramo po strani gdje bi on tražio dubinu. To mu nije strana ideja. Može biti da je više ulazio unutra i to nam je sužavalo prostor."

"Džeko i Bilbija su igrali zajedno, jer Bilbija može odigrati kvalitetne pasove u malom prostoru što je na kraju i uradio.

Ima li nešto čim je bio Kodro nezadovoljan?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Radimo zajedno četiri, pet dana, igrači su imali drugačiji način igre, pokušao sam da organizujem tim na poseban način, bilo je dosta detalja, treba vremena i stvari treba da sazriju i da dođemo do nekih rezultat. Vidim negativnost u vašim pitanjima, ali moram da kažem da sam zadovoljan rezultatom. Zadovoljan sam kolom u našoj grupi. Napravit ćemo analizu i pokušati okrenuti neke stvari i to će nam biti signal kako da radimo."

Kodro je na kraju najavio određene promjene u sastavu za meč protiv Islanda koji je na rasporedu od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Na Islandu ce biti a sad Adio Kodro, igra ocajna protiv Lihtenstajna, ne zaboraviti da je island razbio Lihtenstajn sa rezultatom 7:0, a mi jedva 2:1, pa cemu se onda nadati protiv Islanda.
2 1
antiTrojkas
Protiv Islanda: Sehic(Vasilj) Dedic-Kolasinac-Hadzikadunic-Ganibegovic Hadziahmetovic -Tahirovic-Nalic Pjanic Bilbija-Dzeko... .Molim te Meho ne stavljaj vise Krunica da igra od pocetka!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi