Kakav početak finala

Srbi digli na noge Manilu na startu, Nijemci se konsolidovali, ali komšije vode nakon prve dionice

Eldar Ganibegović

Finale Mundobasketa između Srbije i Njemačke u Manili je počelo u 14:40 po centralnoevropskom vremenu, a odmah na startu su reprezentativci Srbije digli navijače na noge, a naročito Nikola Jović.

Nakon što su se saznali polufinalni parovi, mnogi su očekivali da će gledati finale između SAD i Kanade, ali Evropljani, konkretno Nijemci i Srbi, pokazali su da se i u Evropi igra sjajna košarka, pa smo Kanađane i Amerikance nešto ranije danas gledali u sjajnom meču za treće mjesto. 

Finale između Njemačke i Srbije je počelo u 14:40, a meč je bolje otvorila Srbija serijom od 0:5.

Prve poene na finalnoj utakmici postigao je Stefan Jović koji je pogodio trojku za vodstvo Srbije nakon jednog dugog napada.

Nijemci su nakon toga krenuli u napad, nisu pogodili, a stvar u svoje ruke je uzeo Nikola Jović i zakucao te na taj način digao cijelu dvoranu na noge.

Nakon toga je Srbiju zadesila velika nesreća s obzirom na to da je Dobrić povrijedio zglob i uz pomoć dva člana stručnog štaba Srbije je napustio teren i za njega je utakmica gotova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nijemci su se konsolidovali nakon serije Srbije od 0:5, u tri navrata su vodili s jednim poenom razlike, ali naše komšije su prvu dionicu riješile u svoju korist 23:26.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.