Video postao hit na TikToku

U bh. reprezentaciji nema mjesta, a supruga Belma pokazala ko je i šta je u svom klubu!

Endin Čaušević

Već godinama unazad mnogi fudbaleri iz Bosne i Hercegovine u jednom periodu svojih karijera igraju u Turskoj koja je čini se glavna destinacija za igrače iz naše zemlje. Nekoliko sezona u Turskoj nastupa i povremeni bh. reprezentativac Haris Hajradinović koji nosi dres Kasimpase, a kakvu popularnost je stekao u tom klubu najbolje je pokazao video njegove supruge Belme.

Hajradinović je u Tursku stigao početkom 2019. godine kada je za 2.5 miliona eura iz Osijeka prešao u Kasimpasu, a dolazak u turski klub za njega se ispostavio kao pravi potez.

Već nekoliko sezona je jedan od glavnih igrača ovog kluba, ali na početku nove sezone čini se da Hajradinović igra u najboljoj formi otkako je stigao u Tursku.

Ovaj 29-godišnji veznjak je u četiri meča upisao dvije asistencije, te je bio i u timu kola turske Superlige iako je konkurencija zaista žestoka. Mnogi se ne mogu oteti utisku da igrač njegovog kalibra upravo fali u veznom redu bh. reprezentacije, no za Hajradinovića ponovo nije bilo poziva u nacionalni tim.

Dok je bh. selekcija imala obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gdje se protiv Lihtenštajna i Islanda baš i nismo proslavili Hajradinović je ostao u Turskoj gdje je trenirao sa svojim timom.

Kakvu popularnost nekadašnji igrač Željezničara ima u tom klubu najbolje je pokazao video kojeg je na TikToku objavila njegova supruga Belma.

Ona je pokazala kako izgleda kada bh. veznjak napušta stadion i da navijači jednostavno okruže njegov automobil, te dok se ne fotografiše sa svima njima ne može proći dalje.

"Kad pitaju što kasnite...", napisala je Hajradinovićeva supruga uz objavljeni video.

To samo pokazuje kakvu populanost bh. veznjak ima u Kasimpasi, ali i da je pravi profesionalac s obzirom da maksimalno ispoštuje navijače, a posebno one najmlađe kojima je sigurno jedan od idola.

Hajradinović je ponikao u dresu Željezničara, a u našoj zemlji nastupao je još za Olimpik. Pored Osijeka i Kasimpase još je igrao za Inter Zaprešić, Trencin, Gent i Haugesund.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dresu bh. reprezentacije upisao je tek pet nastupa i zabio jedan pogodak, te mnogi smatraju da igrač njegovih karakteristika upravo treba našem nacionalnom timu i nije jasno kako Hajradinovića već neko vrijeme nema na spisku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.