Edin Džeko u timu kola u Turskoj, ali je drugi bh. reprezentativac imao i bolju ocjenu od njega

Odličan vikend za naše igrače u Superligi

Edin Džeko u timu kola u Turskoj, ali je drugi bh. reprezentativac imao i bolju ocjenu od njega

Endin Čaušević

Turska Superliga zvanično je počela proteklog vikenda, a u centru pažnje našao se Edin Džeko koji je vodio Fenerbahče do pobjede protiv Gaziantepa. Dijamant se našao i u timu kola, ali zanimljivo da je još jedan igrač iz Bosne i Hercegovine imao čak i bolju ocjenu od njega.

Džeko je u nedjelju debitovao za Fenerbahče u turskom prvenstvu i bio je junak u pobjedi protiv Gaziantepa sa 2:1.

Iskusni bh. napadač zabio je oba gola na ovoj utakmici i pokazao još jednom da će biti veliko pojačanje za Fenerbahče u ovoj sezoni.

Zbog toga se Džeko zasluženo našao u najboljoj ekipi kola u turskoj Superligi, no zanimljivo je da Dijamant nije bio jedini fudbaler iz Bosne i Hercegovine u tom timu.

U najboljem timu kola našao se još jedan bh. reprezentativac koji je imao čak i bolju ocjenu od Džeke, te je za vikend zaista oduševio javnost u Turskoj.

Oglasi

Riječ je o Harisu Hajradinoviću koji igra za Kasimpašu, a njegov tim je u subotu bio bolji od Ankaragučua sa 3:2 u fantastičnoj utakmici.

Hajradinović je briljirao na ovoj utakmici i upisao je dvije asistencije zbog čega se zasluženo našao u timu kola. Inače, Džeko je dobio ocjenu 8.8 za svoj nastup protiv Gaziantepa, dok je Hajradinović dobio ocjenu 9.2.

   Najbolji tim prvog kola turske Superlige u kojem su dvojica igrača iz Bosne i Hercegovine

Treba istaći da je najbolju ocjenu od svih dobio Gorkem Saglam iz Hatayspora. On je u gostujućoj pobjedi Hatayspora protiv Pendikspora sa 5:1 uspio da postigne jedan gol i upiše čak tri asistencije. Zbog toga je dobio ocjenu 9.9.

U prvom kolu nastupilo je još nekoliko igrača iz naše zemlje, ali nisu ostavili neki značajniji trag.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Višća igrao je u prvom poluvremenu na meču Trabzonsport - Antalyaspor. Dal Varešanović je debitovao za Rizerspor u porazu od Adane (2:1), a igrali su i Nihad Mujakić i Andrej Đokanović u porazu Ankaragučua od Hajradinovićeve Kasimpaše.

Također, Armin Hodžić je debitovao za Hatayspor u koji je ovog ljeta stigao iz Željezničara, a Amir Hadžiahmetović je odigrao 77 minuta u gostujućem trijumfu Bešiktaša protiv Karagumruka.

Top Komentari

LedeniTuzla
Ako nije i u ocjenam oborio rekord i usao u istoriju Fenera nemojte dzaba ni pisati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti