Majstorski gol za pobjedu

Svijet je upravo svjedočio novom spektaklu Karima Benzeme

Midhat Šljivak

Karim Benzema donio je danas novi trijumf svom Al Ittihadu i to na gostovanju kod Al Akhdouda. Pogodio je Francuz u 71. minuti i to na spektakularan način - koljenom.

Karim Benzema i Al Ittihad došli su do tri boda na gostovanju kod Al Akhdouda. Bilo je 1:0 i jedini pogodak je postigao francuski napadač i to na spektakularan način - koljenom.

Mučio se Al Ittihad u ovom meču. Iako su dominirali u posjedu lopte, stvarali šanse, gol su morali čekati sve do 71. minute susreta kada je na scenu stupio Benzema.

Dobio je iskusni napadač loptu na 10-ak metara od gola, pokušao ga je defanzivac domaćeg tima zaustaviti klizećim startom, uspio je, no lopta se odbija tačno na koljeno 35-godišnjeg napadača.

Benzema je vrhunski majstor i to je iskoristio. Majstorski je koljenom savladao golmana Al Akhdouda i donio je tri boda svom timu.

Ovo je još jedan dokaz kakav je majstor Karim Benzema kojem je ovo treći pogodak u prvenstvu Saudijske Arabije ove sezone.

Al Ittihad je s ova tri boda preuzeo vrh tabele. Ostvarili su pet pobjeda u šest kola i imaju 15 osvojenih bodova.

Iza Al Ittihada je njihov najveći rival Al Hilal koji ima 13 bodova i utakmicu manje, a igraju je sutra protiv Al Riyadha.

Benzema i društvo u narednom kolu na domaćem terenu čekaju ekipu Al Fateha i bit će to još jedan težak izazov za ovaj klub, ali u svakom slučaju će biti izraziti favoriti.

Prvenstvo Saudijske Arabije, 6. kolo:

Al Akhdoud - Al Ittihad 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.