Bolji gol Saudijska Arabija nikada nije vidjela, reakcija Karima Benzeme će obići svijet

Al Ittihad briljira protiv Al Riyadha

Bolji gol Saudijska Arabija nikada nije vidjela, reakcija Karima Benzeme će obići svijet

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Ittihada igraju trenutno u gostima protiv Al Riyadha i već nakon prvog poluvremena ekipa predvođena Karimom Benzemom je riješila meč. No, u centru pažnje nije Benzema već njegov saigrač Abderrazak Hamdallah koji je zabio nestvaran pogodak.

Al Ittihad je već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika u ovom okršaju jer imao prednost od 3:0.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i to su krunisali u 17. minuti kada su Benzema i Romarinho odlično kombinovali, a na kraju je francuski napadač pogodio za 1:0.

Međutim, potom je scenu preuzeo večeras fantastični Abderrazak Hamdallah koji je pokazao da i Saudijska Arabija ima itekako kvalitetnih igrača.

Hamdallah se u centru pažnje našao prvo u 25. minuti kada je gostujući tim izborio penal, a on je namjestio loptu na bijelu tačku i pogodio za 2:0.

Oglasi

No, ovaj fudbaler pravi spektakl spremio je tek u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Hamdallah je u šestoj minuti nadoknade pogodio za 3:0, ali je gol poništen zbog ofsajda, no četiri minute kasnije nije bilo spasa za Al Riyadh.

Kante je dodao za Al Olayana koji je centrirao u kazneni prostor, a tu je Hamdallah fantastično škaricama pogodio za 3:0 i izmamio aplauze cijelog stadiona zbog gola koji se u S. Arabiji ne viđa tako često.

O kakvoj majstoriji je riječ najbolje je pokazala reakcija Benzeme koji je od oduševljenja samo digao ruke u zrak, a potom je čestitao svom saigraču na sjajnom golu.

Al Ittihad ima zaista sjajnu ekipu na raspolaganju, ali pravu "bombu" čini se spremaju za sami kraj jer se danas pojavila informacija da u ovaj klub stiže i Mohamed Salah koji je navodno već pristao na ponudu saudijskoj kluba.

Salah je s Al Ittihadom dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan 240 miliona eura, no konačnu riječ o transferu na kraju će imati Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi