Još jedan senzacionalan transfer za kraj ljeta: U Real stigla ponuda teška 40 miliona eura!

Igraču duplo veća plata nego u Realu

Još jedan senzacionalan transfer za kraj ljeta: U Real stigla ponuda teška 40 miliona eura!

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok završen je u većini država, ali ne i u Saudijskoj Arabiji. Uskoro se zatvara i tamo, a prije no što bude zaključen mogli bismo vidjeti još jedan senzacionalan transfer.

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta doveli su mnogo igrača iz Evrope. Za Ronaldom koji je u Al Nassr otišao zimus, otišla su imena poput Neymara, Kantea, Benzeme, Manea, Hendersona, Brozovića, Cimirota, Šehića i mnogih drugih.

Na korak od prelaska u tamošnji Al Ittihad bio je defanzivac Sergio Ramos, ali na kraju nije odolio ponudi svog bivšeg kluba, Seville, s kojom će igrati Ligu prvaka. 

Bez obzira na to što igrači poput Benzeme, Fabinha ili Kantea sada nose njegov dres, Al Ittihad za kraj ljeta želi da napravi još jedan senzacaionalan transfer.

Prema arapskom aawsatu, već je poslao ponudu od 40 miliona eura Real Madridu za Davida Alabu, ponudivši samom fudbaleru 25 miliona eura, otprilike dvostruko više od onoga što zarađuje u glavnom gradu Španije. 

Oglasi

Naravno, posao za 31-godišnjeg stopera čini se posebno teškim, Real ga ne namjerava pustiti, ali i vremenski se rok sve više sužava budući da prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji završava 7. septembra.

Teško je očekivati da će se ovaj transfer dogoditi, ali već smo naučili da se s Arapima nikad ne zna, ali ni s fudbalerima s obzirom na to da mnogima novca nikad dosta.

Podsjetimo, David Alaba je u Real Madrid stigao 2021. godine kao slobodan igrač nakon što je napustio minhenski Bayern.

Ove sezone je dobio maksimalan broj minuta (360) u Primeri, upisao jednu asistenciju, te se s Real Madridom nalazi na prvoj poziciji s maksimalnih 12 bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Real ostao bez Militaoa do kraja sezone, nisu ludi da puste Alabu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi