Prvi skandal Karima Benzeme u S. Arabiji: U Realu mu nije padalo na um da uradi nešto ovako

Napadač Al Ittihada

Prvi skandal Karima Benzeme u S. Arabiji: U Realu mu nije padalo na um da uradi nešto ovako

Admin Čaušević

Mnogi klubovi u Saudijskoj Arabiji su sklopljeni preko noći, sezona je tek počela, a jasno je da stvari u nekim od ekipa nisu baš idealne kada su u pitanju međuljudski odnosi. 

Karim Benzema je uz Neymara Juniora najveća zvijezda koja je ovog ljeta stigla na arapsko poluostrvo nakon što je poslije 14 godina napustio Real i potpisao za Al Ittihad.

Danas iz Saudijske Arabije stižu vijesti o prvom skandalu Benzema u novom klubu, pošto je uradio stvar koja je poređenja radi u Realu nezamisliva.

Naime, kako prenose tamošnji mediji Benzema je tražio odlazak trenera Al Ittihada Nuna Espirita Santa jer portugalski stručnjak nema profesionalan odnos prema radu.

Nije strana pojava da najveće zvijezde u pojedinim klubovima određuju ko će biti trener, pa neće biti iznenađenje ukoliko gazde Al Ittihada udovolje svom kapitenu.

Oglasi

Benzema je navodno putem svojih predstavnika već saopštio klupskim čelnicima da je nezadovoljan odnosom sa bivšim trenerom Tottenhama i Wolverhamptona.

Sa druge strane se navodno pojavila i infomacija kako i sam Espirito Santo nije zadovoljan što je u klub stigao Benzema jer se Francuz ne uklapa u njegov stil igre.

Za razliku od Evrope u saudijskom fudbalu su klupski čelnici ti koji odlučuju o transferima i uloga sportkog direktora ili trenera u dovođenju nekog igrača je sporedna.

Saudijci su Benzemu doveli s ciljem da fudbal u toj zemlji učine naprednijim i popularnijim te ga plaćaju 100 miliona eura i nije teško pogoditi ko ga će izabrati između njega i Espirita Santa.

U prva dva kola nove sezone saudijske Por lige Benzema se još uvijek nije upisao u strijelice, a Al Ittihada je slavio u oba meča.

Inače, Al Ittihad koji je ovog ljeta doveo još N'Golo Kantea, Fabinha i Jotu ove sezone brani titulu prvaka Saudijske Arabije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi