Derbi kola igra se u Tuzli

Sjajna posjeta i atmosfera na Tušnju, kao da nije Prva liga FBiH

Esmer Oštraković

Derbi šestog kola Prve lige FBiH između Slobode i Stupčanice počeo je u 19 sati.

Sloboda je kao lider ugostila Stupčanicu, koja u meč ulazi kao trećeplasirana ekipa na tabeli, pošto ju je Budućnost prestigla današnjom pobjedom.

Tuzlaci su favoriti, nalaze se u sjajnoj formi i vezali su pet pobjeda, ali Stupčanica je u Tuzlu došl da pokuša da pomrsi račune crveno-crnima.

I dok se čeka na prvi pogodak u meču, treba naglasiti da je posjeta u rangu premijerligaških utakmica, kao i atmosfera koja vlada na stadionu.

Uostalom, utakmice u noćnom terminu i pod reflektorima daju dodatnu draž svemu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda je igrala dosta ovakvih utakmica i protiv mnogo jačih i atraktivnijih rivala u Premijer ligi, ali tuzlanskoj publici ni to što sada gledaju prvoligaške mečeve ne pada teško.

Štaviše, oni istim žarom bodre svoj tim, a posjeta večeras najbolji je dokaz tome. Sloboda želi odmah da se vrati u Premijer ligu i smatra se najvećim favoritom iako će i neki drugi timovi vrebati svoju šansu. Jedan od njih je upravo Stupčanica...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.