Iz Slobode s dosta poštovanja najavili meč sa Stupčanicom, ali želja su tri boda i Premijer liga

Sutra se na Tušnju igra derbi 6. kola

Iz Slobode s dosta poštovanja najavili meč sa Stupčanicom, ali želja su tri boda i Premijer liga

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U okviru 6. kola Prve lige FBiH sutra se na Tušnju sastaju Sloboda i Stupčanica. Danas su taj meč na press konferenciji najavili pomoćni trener Tuzlaka, Darko Mitrović, te novajlija u timu, Luka Merdović.

Prvi se obratio Mitrović koji je prvo poželio sreću rukometašima Slobode, pa nastavio:

Što se tiče nas i naše utakmice, već smo rekli da nam u goste dolazi ekipa Stupčanice iz Olova. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi koja je u proteklih nekoliko godina imala značajna ulaganja u infrastrukturu i igrački kadar. Prošle sezone su zauzeli visoko drugo mjesto. Ove godine imaju veće ambicije i žele da idu do kraja. Dobro su otvorili prvenstvo i izuzev poraza u Tešnju od TOŠK-a 4:1 su odigrali kvalitetno, osvajali su bodove."

"Očekuje nas veoma kvalitetan i motivisan protivnik i teška utakmica. Što se tiče nas, svi igrači su nam na dispoziciji, nemamo povrijeđenih i suspendovanih što nas itekako raduje. Imamo stopostotan učinak u prvenstvu, tome smo dodali i onu utakmicu u kupu i to je dobar vjetar u leđa. Mi se ne opuštamo, nastavili smo da radimo maksimalno odgovorno i svaku utakmicu se pripremamo maksimalno posvećeno i maksimalno ozbiljno", još je rekao, te zaključio:

"Iza nas je teška radna sedmica gdje smo imali utakmicu u nedeljuvremenu Gradačcu po teškom terenu, a onda odmah u srijedu utakmica u Doboj-Kaknju, uspjeli smo da sačuvamo četiri igrača skroz, ostalima smo podijelili minutažu, tako da se nadam da smo sačuvali svježinu i energiju za ovu utakmicu i nadam se da ćemo izaći na teren, pokazati naše pravo svjetlo i ubilježiti šestu uzastopnu pobjedu. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju."

Kada je u pitanju Luka Merdović koji je nedavno stigao iz Jedinstva, njegova želja su tri boda u ovom meču i ekspresan povratak u Premijer ligu.

"Što se tiče prvih utisaka, stvarno su prelijepi. Automatski sam od strane Uprave kluba i trenera i saigrača prihvaćen kao da sam tu od starta, a ne nekih 15-ak dana. Proces prilagođavanja ide mnogo bolje nego što sam očekivao. Iduća utakmica jako zahtjevna i apsolutno smo svjesni toga. Normalno da ćemo da damo svoj maksimum da ostvarimo cilj, a to je naravno pobjeda pred domaćom publikom", istakao je Crnogorac, pa dodao:

"Imali smo utakmicu u kupu koju smo pobijedili i ostvarili plasman u iduću fazu tog takmičenja i sjajna uvertira za utakmicu sa Stupčanicom koja slijedi. Oni dolaze s velikim motivom da ostvare pobjedu, ali ako mi budemo pravi mislim da će tri boda ostati na Tušnju. Želim pozvati sve navijače da dođu u što većem broju da nam daju vjetar u leđa, jer uz zajednički rad i trud treba da vratimo Slobodu tamo gdje joj je i mjesto, u Premijer ligi."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Sloboda je u nizu od šest uzastopnih pobjeda (pet u ligi i jedna u kupu), te se dolazak Zlatana Nalića na klupu ovog tima ispostavio kao pun pogodak.

Sutrašnja utakmica Slobode i Stupčanice, koja je ujedno i derbi kola, zakazana je za 19 sati na Tušnju. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti