Pregovori stopirani

Panika na Etihadu pred Crvenu zvezdu! Razlog? Kevin de Bruyne!

Eldar Ganibegović

Kevin de Bruyne ključni je igrač Manchester Cityja sezonama unazad i najzaslužniji za brojne uspjehe tima s Etihada, a upravo on je razlog za paniku navijača ovog kluba i to na dan kada se igra utakmica 1. kola Lige prvaka protiv Crvene zvezde.

Manchester City večeras od 21 sat počinje pohod na odbranu titule prvaka Evrope i to utakmicom protiv Crvene zvezde, prvaka Srbije i jedinog tima iz regiona bivše Jugoslavije u grupnoj fazi. 

Za ovu utakmicu ne konkuriše belgijski veznjak Kevin de Bruyne, no to se već od ranije znalo i to nije nikakva novost.

Ovaj fudbaler se povrijedio u finalu Lige prvaka protiv Intera na kraju prošle sezone, te se donekle uspio oporaviti pred početak ove, ali to nije bilo dovoljno.

Igrao je u Community Shieldu protiv Arsenala, te u prvom kolu Premier lige protiv Burnleyja i više od toga nije mogao, te je zbog povrede propustio pet narednih utakmica.

Razlog današnje panike među navijačima Manchester Cityja jeste to što su u klubu s Etihada odlučili da zaustave pregovore oko novog ugovora za belgijskog virtuoza.

Naime, čelnici Manchester Cityja sačekat će da vide u kakvom će De Bruyne stanju biti nakon što se oporavi od povrede, a onda će odlučiti da li će mu ponuditi novi ugovor.

Aktuelni ugovor KDB-a s Građanima važi do ljeta 2025. godine, a njega je potpisao 2021. godine, dvije godine prije no što mu je stari istekao, tako da bi i sada, ako ga produži, trebao trajati do 2027. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo šta će biti s De Bruyneom, no teško je očekivati da će on u bliskoj budućnosti napustiti Etihad, s obzirom na to da se radi o motoru ekipe koja je prošle sezone osvojila tripletu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.