De Bruyne izabrao najboljeg veznjaka ikad: Iniestu pozicionirao na treće, a Modrića na drugo mjesto

Sjajni Belgijanac

De Bruyne izabrao najboljeg veznjaka ikad: Iniestu pozicionirao na treće, a Modrića na drugo mjesto

A. Čaušević

Kevin De Bruyne je za mnoge trenutno najbolji veznjak na svijetu što je potvrdio i prošle sezone kada je predvodio Manchester City do historijske trostruke krune. 

Već godinama De Bruyne drži ključeve veznog reda Građana u svojim rukama, uzimajući u obzir njegove kvalitete bilo kakav izbor sjajnog Belgijanca sigurno ima težinu.

Ovaj put sjajni reprezentativac Belgije je birao najboljeg veznjaka svih vremena, a na prvo mjesto je pozicionirao Zinedinea Zidanea.

Zidane je De Bruyneu najbolji veznjak ikad, a na drugom mjestu je Luka Modrić, a treći Andres Iniesta.

"Zašto mi je Zidane najbolji? U njegovo vrijeme fudbal je bio čista igra i volio sam radost i improvizaciju. Bilo ga je tako lijepo gledati", kazao je De Bruyne.

Oglasi

Fudbaler Građana je također izabrao trojicu najboljih igrača u poretku za Zlatnu loptu. a na prvo mjesto je stavio saigrača iz svlačionice.

De Bruyneu na prvom mjestu je Erling Haaland, na drugo mjesto je stavio Viniciusa Juniora, dok je treći Kylian Mbappe.

"Zašto Vinicius ispred Mbappea? Zato što ne znam šta će biti s Mbappem ove godine. Teško mu je osvojiti Zlatnu loptu u PSG-u."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kruže glasine da može otići u Real, onda bih ga možda stavio na prvo mjesto. A Haaland je prvi zbog sezone koju je imao."

Inače, nova sezona za De Bruynea je počela veoma loše pošto se teško povrijedio i na povratak na teren će čekati najmanje četiri mjeseca.

Top Komentari

Joe17
ZIDANE uvijek mora biti na prvom mjestu, ko to misljenje ne dijeli pojma nema o fudbalu, covjek kojem niko nista nije mogao.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi