Old Trafford zavijen u crno, Ahmedhodžić svjedočio nezapamćenoj drami i preokretu u Londonu

Premier liga

Old Trafford zavijen u crno, Ahmedhodžić svjedočio nezapamćenoj drami i preokretu u Londonu

Esmer Oštraković

Dosta uzbuđenja bilo je u subotnjim utakmicama petog kola engleske Premier lige, a navijači Manchester Uniteda opet su tužni napustili Tetatar snova.

Manchester United je bio domaćin protiv Brightona, koji je slavio sa 3:1 i koji je produžio agoniju nemoćnog domaćina. Sjajno je opet odigrao De Zerbijev tim, a poveo je golom Welbecka u 20. minuti.

Hojlundu je poništen gol u 40. minuti, a novi šok za domaće u 53. kada je Gross postigao gol. Joao Pedro u 71. minuti zabija za 3:0, a dvije minute kasnije rezervista Mejbri je smanjio na 3:1, mada ni to nije ublažilo težak poraz Ten Hagove ekipe.

Za razliku od crvenog, plavi dio Manchestera opet slavi. City je u Londonu protiv West Hama slavio sa 3:1 nakon preokreta. Čekićari su poveli golom Ward-Prowsea u 36. minuti, ali su Doku i Bernardo te sjajni Haaland režirali preokret u korist Građana.

Aktuelni prvak Engleske ima maksimalan učinak od 15 bodova nakon pet odigranih utakmica, dok je West Ham ostao na 10 bodova.

Oglasi

Sheffield Anela Ahmedhodžića umalo je priredio veliku senzaciju. Dugo je držao 1:0 u gostima kod Tottenhama, ali je Richarlison u 98. minuti pogodio za 1:1. Spursi su sve vrijeme napadali, bili mnogo bolji, a onda kažnjeni za promašene šanse. Hamer je u 74. postigao gol za 0:1, ali Brazilac je u 12 minuta velikoj nadoknadi donio prvo izjednačenje svom timu, da bu Kuluševski zatim postigao sjajan gol za nestvaran preokret domaće ekipe.

Fulham je sa 1:0 slavio kod kuće protiv Lutona, dok je Aston Villa slavila sa 3:1 protiv Crystal Palacea. I tu je domaćin bio mnogo bolji, ali je Edouard u 48. zabio za 0:1, da bi spektakularan gol Duran postigao u 87. minuti za barem bod domaće ekipe. Dosuđen je onda penal za domaće u nadoknadi, pa su igrači Ville ostvarili pobjedu. Douglas Luiz je zabio s bijele tačke, a do kraja iz kontre Bailey je ovjerio trijumf Ville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prvoj utakmici ovog dana Liverpool je s 3:1 slavio na gostovanju kod Wolverhamptona, a kasnije se sastaju Newcastle i Brentford. Svrakama neophodna tri boda nakon tri uzastopna poraza, ali čeka ih u utorak duel Lige prvaka protiv Milana.

Sutra će snage odmjeriti Bournemouth i Chelsea od 15, te Everton i Arsenal od 17:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Samo lagano, biće zanimljivo u Championshipu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi