Bundesliga

Demirović i Kane obilježili kolo, Borussiji derbi protiv Wolfsburga

Edmir Škorić

U subotu je odigrano nekoliko utakmica peto kola njemačke Bundeslige. Augsburg je slavio na krilima bh. reprezentativca Ermedina Demirovića, Bayern je razbio Bochum, a derbi je u Dortmundu pripao Borussiji protiv Wolfsburga.

Bayern je na Allianz-Areni bio raspoložen i deklasirao je Bochum sa 7:0, a nakon samo 45 minuta sve je bilo gotovo jer su domaći imali 4:0.

Počelo je golom Choupo-Motinga u 4. minuti, a u 13. minuti Harry Kane je povisio na 2:0, da bi do kraja prvog dijela De Ligt i Sane dotukli nemoćne goste.

U nastavku Kane postiže još dva gola, dolazi do hat-tricka, u strijelce se upisao i Tel, pa je njemački prvak ponovo na vrhu tabele sa 13 bodova. Privremeno je to mjesto pripadalo Stuttgartu nakon što je sinoć u prvom meču kola slavio nad Darsmtadtom.

U Dortmundu je odigran derbi kola, a Borussia je teškom mukom ipak slavila protiv Wolfsburga sa 1:0. Iskusni Marco Reus je u nastavku postavio konačan rezultat.

Golom Wernera Leipzig je na teškom gostovanju u Moenchengladbachu savladao Borussiju sa 1:0, dok je reprezentativac BiH sa dva gola donio pobjedu Augsburgu protiv Mainza (2:1).

Hoffenheim je u Berlinu sa 2:0 savladao domaću ekipu Uniona. Subotnji program zatvorit će Werder i Koeln duelom u 18:30 sati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nedjelju se igraju preostala dva meča ovog kola, a sastaju se Bayer i Heidenheim u Leverkusenu, te Eintracht i Freiburg u Frankfurtu.

Sljedeće kolo igra se narednog vikenda, a derbi će odigati Leipzig i vodeći Bayern, a biće zanimljivo i u duelu Hoffenheima i Borussije Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.