Poluvrijeme iz snova za Bayern - gosti iz Bochuma bi najradije da ostanu u svlačionici

Bundesligaško "ludilo"

Poluvrijeme iz snova za Bayern - gosti iz Bochuma bi najradije da ostanu u svlačionici

Edmir Škorić

U toku su susreti petog kola njemačke Bundeslige, a nogometaši, kao i navijači Bayerna već sada mogu da slave novu pobjedu.

Bayern je riješio pitanje pobjednika za samo 45 minuta i već sada možemo da konstatujemo da je upisao i četvrtu pobjedu te se vratio na vrh tabele (privremeno je tu zasjeo Stuttgart).

Naravno, čuda u sportu su uvijek moguća, ali Bochum na Allianz-Areni zaista teško da može napraviti bilo šta, a kamoli se vratiit nakon trenutnih 0:4.

Choupo-Moting je već u 4. minuti postigao gol za 1:0, a u 13. minuti Harry Kane postiže svoj peti gol u Bundesligi otkako je ovog ljeta stigao iz Tottenhama.

U 29. minuti Kimmich je izveo korner, a Matthijs de Ligt glavom loptu spremipo u mrežu, da bi u 38. minuti i Sane postao strijelac i to nakon asistencije danas razigranog Kanea.

Oglasi

Bavarci su očitali lekciju gostima iz Bochuma, kojima su se uz to povrijedila dva nogometaša, pa su zamijenjeni, a radi se o Passlacku i Witteku.

Gostima bi najbolje bilo da ne igraju drugih 45 minuta jer teško im se ako Bayern ne odustane od svog načina igre, a danas je on perfektan.

Današnji program Bundeslige već sada je obilježio i bh. reprezentativac Ermedin Demirović koji je već postigao dva gola, a njegov Augsburg na poluvremenu vodi sa 2:1 protiv Mainza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U derbiju kola Borussia i Wolfsburg za sada u Dortmundu igraju bez golova, kao i Borussia M'gladbach i Leipzig, dok Hoffenheim u Berlinu sa 2:0 vodi protiv Uniona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa nije Bochum Zrinjski da se vrati
0 2
Slobodno dodajte ovo je samo jedan obični Bochum . Ovako će i Bayernu biti kad izvuku City , tako da ne budalite.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije