United poveo

Gol za TV špice Brune Fernandesa!

Edmir Škorić

Manchester United gostuje ekipi Burnleyja u šestom kolu engleske Premier lige i uspio je na samom kraju prvog dijela da povede.

Manchester United je u lošoj formi, vezao je dva poraza, pa sa velikim oprezom otputovalo u Burnley kod posljednjeplasirane ekipe u prvenstvu.

Burnley je tokom prvih 45 minuta namučio goste iz Manchestera, propustio jednu stopostotnu šansu, možda bio i bolji na momente, ali je ipak primio gol.

U samoj završnici prvog dijela Jonny Evans je centrirao, a Bruno Fernandes iz prve uhvatio loptu na volej i pogodio golom o kojem će biti puno govora.

Portugalac je spektakularno zabio, a United će pokušati zadržati ili uvećati ovu prednost kako bi stigao do treće pobjede i kako bi se probio ka vrhu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da osvoji sva tri boda, United će nedjelju dočekati na osmom mjesut, pa će preskočiti čak pet ekipa na tabeli.

U narednom kolu Manchester United će ugostiti Crystal Palace, ali sada o tome niko ne razmišlja, sav fokus je na duel s Burnleyjem koji je daleko od kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.