Tek će Crvene đavole da boli glava: "Andre Onana se raspravlja sa sudijom, a protivnik postiže gol"
Foto - EPA

Kamerunac je veliki upitnik

Tek će Crvene đavole da boli glava: "Andre Onana se raspravlja sa sudijom, a protivnik postiže gol"

Midhat Šljivak

Manchester United je tokom ljeta odlučio zahvaliti na saradnji španskom golmanu Davidu de Gei, a umjesto njega u klub je za nešto više od 50 miliona eura stigao Kamerunac Andre Onana. Međutim, 27-godišnji čuvar mreže za sada ne oduševljava i već ga prozivaju ozbiljnim kikserom.

Andre Onana je na Old Trafford stigao kao pojačanje na mjestu golmana. Zbog njega se Manchester United odrekao dugogodišnje jedinice Davide de Gee, no za sada Kamerunac ne opravdava uloženih 50 i nešto miliona eura.

Onana je na debiju u pripremnom meču primio gol s pola terena, skromno je branio u prvenstvu, a nova greška je stigla i na utakmici Lige prvaka protiv Bayerna kod vodećeg gola njemačkog šampiona.

Poznat je 29-godišnji golman po svojim izletima, a svjedočenje njegovog saigrača iz mladih dana dok su nosili dres mladog tima Barcelone, poprilično će zabrinuti navijače Manchester Uniteda.

"Napravio je jednu veliku, veliku grešku. Napustio je gol i otišao se raspravljati sa sudijom. Protivnik je to iskoristio i postigao izjednačujući gol u nadoknadi utakmice", rekao je Alberto Edjogo-Owono i dodaje:

Oglasi

"Stvari su nakon toga postale veoma teške za njega. Teško je kad jednom 17-godišnjaku zviždi 300 ljudi. Znali smo da više nema budućnosti tu", navodi ovaj nekadašnji fudbaler.

Onana je u United stigao po želji Erika ten Haga. Trebao mu je golman koji igra dobro nogom. To De Gea nije mogao.

"Onana je bio bolji od većine igrača u polju. Pogađao bi prečku s pola terena i to svaki naredni put različitom nogom. Volio je i sa 17 godina kritikovati i vikati na saigrače. Van terena je bio veoma miran i nije puno pričao", govori Edjogo-Owono.

Andre Onana je Barcelonu napustio 2015. godine i otišao je u Ajac, a prošlu sezonu je proveo u Interu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Član je reprezentacije Kameruna za koju je nastupio 35 puta, a zbog ponašanja je otjeran sa Svjetskog prvenstva od strane selektora Rigoberta Songa.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kao navijac Liverpoola,odusevljen sam sto je Manchester United otjerao klasu kakav je De Gea i doveo ovog invalida...
0 0
jassony
Pa jel 27-godisnji ili 29-godisnji golman hahahaha E moj novinarcicu nepismeni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi