Platna lista najbolje govori u kakvom haosu se nalazi Manchester United

Mnogo toga ne funkcioniše

Platna lista najbolje govori u kakvom haosu se nalazi Manchester United

Edmir Škorić

Engleski nogometaš Jadon Sancho se javno sukobio sa trenerom Erikom ten Hagom i njegova budućnost na Old Traffordu je upitna, te se vjeruje da će na zimu napustiti klub.

Nakon što je izostavljen iz ekipe za utakmicu s Arsenalom, Sancho je otvoreno kritikovao Nizozemca, koji je govorio da Sancho ne radi dovoljno dobro na treninzima i da trenutno nije u formi u kakvoj treba da bude neko ko želi da igra za United.

Sancho je tada uzvratio svojom izjavom, koja je glasila: „Molim vas, ne vjerujte svemu što pročitate! Neću dozvoliti da ljudi pričaju stvari koje su potpuno netačne, ja sam se ove sedmice jako dobro ponašao na treningu".

“Vjerujem da postoje i drugi razlozi za ovu stvar u koje neću ulaziti, ja sam već dugo žrtveno jarac što nije fer", poručio je.

Sada se Sancho dovodi u vezu sa odlaskom sa Old Traforda. Ako on ipak napusti klub, neko drugi će preuzeti mjesto Unitedovog najplaćenijeg nogometaša.

Oglasi

Trenutno, prema Spotracu, Sancho je najplaćeniji igrač Uniteda sa sedmičnom platom od 350.000 funti. Ako krilni igrač odluči karijeru nastaviti na drugom mjestu, na vrhu liste će ga zamijeniti francuski defanzivac Raphael Varane, koji navodno zarađuje 340.000 funti sedmično.

Veznjak Casemiro i napadač Marcus Rashford su sljedeći na listi, sa sedmičnom zaradom od 300.000 funti. Slijede Anthony Martial sa 250.000 funti, potom Bruno Fernandes sa 240.000, dok po 200.000 funti sedmično zarađuju Mason Mount i Antony. U Top 10 najplaćenijih su i Harry Maguire (189,904 hiljada) i Christian Eriksen (150.000).

Ono što je interesantno, u krugu najplaćenijih igrača kluba nalaze se trojica praktično otpisana. Antony je optužen za silovanje i trenutno je pod suspenzijom dok se vodi istraga, situacija sa Sanchom je svima poznata, dok je Harry Maguire neko koga se klub želi svim silama odavno riješiti.

I ove stvari dovoljno pokazuju da se neke stvari u Manchesteru ne rade najbolje i da postoji niz preplaćenih zvijezda koje premalo daju na terenu, a previše zarađuju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Situacija u klubu je zaista loša, vezana su tri poraza, a pred gostovanje kod Burnleyja govori se o pobuni u svlačionici i kako su pojedini nogometaši Uniteda frustrirani jer su uvjereni da pojedinci imaju "poseban tretman" od strane Erika ten Haga, koji gubi konce i pitanje je samo koliko će ga još dugo trpjeti uprava engleskog velikana.

Eventualni poraz od Burnleyja mogao bi uzdrmati Ten Hagovu stolicu, a pobjeda kod jedne od najlošijih ekipa lige nameće se kao imperativ.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sta se desava sa ovim United u om?
0 0
King_Kenny
...hahahahahahah,ovaj Sancho placen skoro kao Salah jbt...pa ovi nisu normalni...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi