Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo uvjerljiv

Da su htjeli mogli su zabiti i 10: Dinamo pregazio Rudeš, počasni gol zabio Riad Mašala

Midhat Šljivak

Dinamo je u 9. kolu HNL-a lagano kao gost savladao Rudeš. Bilo je 5:1 uz hat-trick Josipa Drmića, a počasni gol za domaće postigao je mladi bh. fudbaler Riad Mašala.

Dinamo je bez većih problema na gostovanju savladao NK Rudeš. Mogli su Modri postići i 10 golova da u htjeli, ali na kraju je završeno rezultatom 5:1.

U redovima hrvatskog šampiona briljirao je donedavno otpisani Švicarac Josip Drmić. On je u svom prvom startu ove sezone postigao hat-trick.

Iskusni fudbaler je otvorio golijadu u 27. minuti za 1:0, a potom je postizao golove u 48. i 58. minuti. Treba napomenuti da mu je kod jednog gola asistirao mladi bh. veznjak Petar Sučić.

Golove za Dinamo su još postigli Gabriel Vidović i Mahir Emireli. Vidović je upisao i dvije asistencije, a Emreli jednu.

Počasni gol za Rudeš postigao je mladi bh. fudbaler Riad Mašala. 19-godišnji Sarajlija je pogodio za konačnih 5:1.

Dinamu je ovo sedmi meč ove sezone i 16. osvojeni bod. Trenutno je na trećoj poziciji s dva boda manje od vodećeg Hajduka koji ima i utakmicu više.

Rudeš je posljednjeplasirani 10. sa samo jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 9. kolo:

Rudeš - Dinamo 1:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti