Jakirović s Dinamom slavio 5:1, ali jedna od tema press konferencije bila je "mostarsko čudo"

Pratio bivši tim

Jakirović s Dinamom slavio 5:1, ali jedna od tema press konferencije bila je "mostarsko čudo"

E. Škorić

Sergej Jakirović je s Dinamom večeras bio jako uspješan, baš kao i njegov bivši klub HŠK Zrinjski, koji je krunisan senzacijom večeri poslije nestvarnog preokreta u Mostaru i pobjede nad AZ Alkmaarom.

Jakirovićev Dinamo razbio je Astanu sa 5:1 u 1. kolu grupne faze Konferencijske lige. dok je pobjeda Modrih bila i očekivana, niko nije očekivao pobjedu Zrinjskog u prvom kolu istog takmičenja nad gostima iz Nizozemske.

A nakon 0:3 u prvom poluvremenu, ne postoji osoba koja je vjerovala u pobjedu Zrinjskog, ali izabranici Krunoslava Renudlića uradili su čudo i došli do pobjede o kojoj će se decenijama govoriti.

Pobjedu Zrinjskog nad AZ-om prokomentarisao je i sam Jakirović, koji je i izgradio moćnu ekipu u Mostaru.

"Gledao sam Zrinjski prvo poluvrijeme, a onda se Zrinjski ohrabrio kao kad sam ja bio trener i uspio je okrenuti", kazao je Jakirović kratko.

Oglasi

Onda se osvrnuo na veliku pobjedu svoje momčadi.

"Možda da smo uspjeli realizirati šansu Emrelija, možda bi se prije otvorilo. Kako smo igrali i u Astani, tako smo igrali i sad, trudili smo se biti strpljivi. Oni su nas pokušali ugroziti preko Darboea i Tomasova, prošli smo ‘lišo‘ u tim situacijama. Otvorilo se nakon Petkovićeva penala, iako je i Astana imala svojih prilika. Volio bih inače da smo čvršći, da smo agresivniji, imam osjećaj da igramo odbranu reda radi, no ja sam tu tek mjesec dana, ne može sve doći preko noći, ali ovo je dobra grupa i ja ih moram pohvaliti. Da bih posložio Dinamo kako ja hoću, treba mi barem pola godine i jedan prijelazni rok".

Onda se Jakirović, koji je iznenada ranije ovog ljeta napustio Rijeku i sjeo na klupu Dinama, osvrnuo i na HNL, gdje Modri pokušavaju da prestignu Hajduk.

"Čeka nas utakmica s Rudešom, neki misle da je to jednostavno, ali nema lakih utakmica, to se već pokazalo. Idemo utakmicu po utakmicu, nema unaprijed planiranja, moramo se rekuperirati, pružit ću šansu dečkima koji će se moći rastrčati u susretu u Kranjčevićevoj, zasigurno će uskoro svi dobiti svoju šansu. Gledao sam i druge suparnike u Konferencijskoj ligi, naravno, samo lijen čovjek ne bi to pratio", dodao je Jakirović.

Dinama u grupnoj fazi čekaju još dueli sa Plzenom i Balkanijem. Češko-kosovski okršaj završen je večeras 1:0 pobjedom domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Što se tiče prvenstva, Dinama čeka gostovanje kod Rudeša, zatim sredinom iduće sedmice obaveza u Kupu i lagano gostovanje niželigašu imena Ponikve, te onda derbi s Hajdukom 1. oktobra na Poljudu.

Modri su sa 13 bodova treći iza Hajduka (15) i Rijeke (13), ali oba ta tima imaju utakmicu više od izabranika Sergeja Jakirovića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi