Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Povreda glavne zvijezde

Jakirović saopštio loše vijesti za Dinamo: Bruno Petković je u problemu pred najveći derbi

Midhat Šljivak

Dinamo Zagreb lagano je večeras savladao Rudeš u prvenstvu Hrvatske. Bilo je 5:1 za prvake uz hat-trick Josipa Drmića u odsustvu povrijeđenog Brune Petkovića.

Dinamo nije imao problema s Rudešom. Lagano su Modri slavili s 5:1, a trener Sergej Jakirović može biti zadovoljan s lagano osvojena tri boda.

On je nakon utakmice dao svoje viđenje onog što se dešavalo u utakmici u kojoj je njegov tim dominirao.

"Od prve minute smo gospodarili terenom i igrali onako kako smo željeli. Drago mi je zbog Drmića i njegovog hat-tricka, trebalo mu je to. Dali smo šansu i drugim igračima da i oni osjete slast pobjede".

Josip Drmić je po prvi put zaigrao od aprila u prvoj postavi. Tada je postigao i posljednji pogodak.

"S većinom sam pričao, rekao sam da računam na sve u rotaciji. Radi jako dobro na treninzima, pružena mu je prilika i apsolutno ju je iskoristio. Dokazan je igrač, samo mu treba povjerenje".

Problem za hrvatskog prvaka predstavlja povreda Brune Petkovića. U narednih sedam dana klub će učiniti sve da ga pripremi za veliki derbi s Hajdukom.

"Bruno je jučer osjetio mišić i nismo željeli riskirati. Imamo vremena da ga osposobimo za derbi. Znamo koliko je važan igrač za momčad i nadam se da će to tako biti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamu je trenutno na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 16 bodova, dva manje od Hajduka. Modri imaju i utakmicu manje.

Meč Hajduk - Dinamo igra se 1. oktobra na Poljudu. Duel počinje od 18 sati i definitivno će to biti istinski spektakl hrvatskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.