Da su htjeli mogli su zabiti i 10: Dinamo pregazio Rudeš, počasni gol zabio Riad Mašala
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Dinamo uvjerljiv

Da su htjeli mogli su zabiti i 10: Dinamo pregazio Rudeš, počasni gol zabio Riad Mašala

M. Šljivak

Dinamo je u 9. kolu HNL-a lagano kao gost savladao Rudeš. Bilo je 5:1 uz hat-trick Josipa Drmića, a počasni gol za domaće postigao je mladi bh. fudbaler Riad Mašala.

Dinamo je bez većih problema na gostovanju savladao NK Rudeš. Mogli su Modri postići i 10 golova da u htjeli, ali na kraju je završeno rezultatom 5:1.

U redovima hrvatskog šampiona briljirao je donedavno otpisani Švicarac Josip Drmić. On je u svom prvom startu ove sezone postigao hat-trick.

Iskusni fudbaler je otvorio golijadu u 27. minuti za 1:0, a potom je postizao golove u 48. i 58. minuti. Treba napomenuti da mu je kod jednog gola asistirao mladi bh. veznjak Petar Sučić.

Golove za Dinamo su još postigli Gabriel Vidović i Mahir Emireli. Vidović je upisao i dvije asistencije, a Emreli jednu.

Oglasi

Počasni gol za Rudeš postigao je mladi bh. fudbaler Riad Mašala. 19-godišnji Sarajlija je pogodio za konačnih 5:1.

Dinamu je ovo sedmi meč ove sezone i 16. osvojeni bod. Trenutno je na trećoj poziciji s dva boda manje od vodećeg Hajduka koji ima i utakmicu više.

Rudeš je posljednjeplasirani 10. sa samo jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 9. kolo:

Rudeš - Dinamo 1:5

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mašala za mašalu.
0 0
Bravo Riki majstore!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi