Liga kup

Pep Guardiola se već večeras oprostio od jednog trofeja

Edmir Škorić

U srijedu su odigrane utakmice prve runde engleskog Liga kupa, a favoriti su uglavnom bili sigurni, izuzev Manchester Cityja, koji je ispao, ali je i imao najteži zadatak od svih.

Liverpool je u okršaju sa bivšim premierligašem Leicesterom slavio sa 3:1 i to nakon preokreta. Jurgen Klopp očekivano je šansu dao igračima koji u Premiershipu ove sezone manje igraju, ali je njegov tim svejedno došao do trijumfa.

McAteer je u 3. minuti doveo goste u vodstvo, no u nastavku preokret Redsa. Prvo je Gakpo izjednačio, a potom Szoboszlai u 70. donosi pobjedu domaćoj ekipi. Mađar je ušao samo pet minuta ranije umjesto Gravenbercha. Diogo Jota je u samoj završnici pogodio za 3:1.

Arsenal je na gostovanju kod Brentforda došao do pobjede rezultatom 1:0. Reiss Nelson je bio jedini strijelac u osmoj minuti.

Zanimljiv je bio duel Chelseaja i Brightona, a ekipa Plavaca slavila je sa minimalnih 1:0. Konačan rezultat postavio je Nicolas Jackson u 51. minuti. Iako je bilo dosta šansi na obje strane, na kraju je na Stamford Bridgeu viđen samo jedan gol.

West Ham se patio kod niželigaša Lincolna, a ipak došao do pobjede golom Součeka u 70. minuti. U Birminghamu Aston Villa je u premierligaškom derbiju ugostila Everton, koji je slavio sa 2:1. Strijelci za goste iz Liverpoola bili su Garner i Calvert-Lewin.

Fulham je bio bolji od Norwicha sa 2:1, dok je Bournemouth sa 2:0 savladao Stoke, a Blackburn u najefikasnijem duelu večeri sa 5:2 dobio Cardiff.

Nešto kasnije počeo je duel Newcastlea i Manchester Cityja, koji se smatrao derbijem večeri. Pep Guardiola je poput mnogih trenera u Premier ligi pravio rotacije u timu, a to ga je na kraju koštalo.

Newcastle je došao do pobjede rezultatom 1:0 i plasirao se dalje, a jedini gol je dao Alexander Isak u 53. minuti. Pep Guardiola želi sve trofeje sa Cityjem, ali jedan je već otpisan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U utorak navečer Manchester United je savladao Crystal Palace sa 3:0, Burnley je sa 4:0 slavio u Salfordu, dok je Wolverhampton ispao od Ipswicha koji j ebio bolji sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.