Zakazana press konferencija

Vico Zeljković za sutra najavio obraćanje, ali ne i ono što cijela nacija čeka

Eldar Ganibegović

Sutra će biti održana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH, a na sajtu krovne kuće bh. fudbala potvrđeno je da će biti održana i press konferencija na kojoj će se medijima obratiti predsjednik Vico Zeljković. A novi selektor?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim momentima je zvanično bez selektora, iako će to biti srbijanski stručnjak, Savo Milošević.

Za sutra je zakazana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj bi ovaj stručnjak i zvanično trebao biti izabran za nogo selektora naše reprezentacije.

Da svijet fudbala zapamti i to, nakon Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre, biti će to čak treći selektor naše selekcije u kalendarskoj godini. Četvrti ako se vratimo godinu dana unazad dok je još na poziciji bio Ivaylo Petev.

Cijela nacija čeka da se novi selektor obrati i objavi spisak igrača za utakmice s Lihtenštajnom i Portugalom koje se igraju u oktobru, a to bi se trebalo dogoditi sutra nakon sjednice IO N/FSBiH.

Na sajtu krovne kuće bh. fudbala najavljena je press konferencija za sutra od 13:00 sati, ali na njoj će se, za sada je poznato, obratiti samo predsjednik Vico Zeljković.

"U petak, 29.09.2023. godine u 13:00 sati u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu biće održana press konferencija. Predstavnicima medija će se obratiti predsjednik Saveza Vico Zeljković", stoji u objavi N/FSBiH.

Vidjet ćemo da li će se, iako nije najavljeno, na press konferenciji pojaviti i Savo Milošević te saopštiti spisak igrača kojima su pozivi već ranije poslani.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naša reprezentacija nakon šest kola ima isto toliko bodova i s minimalnim šansama da se direktno plasira na EURO. To joj ne garantuju ni četiri pobjede u ostatku kvalifikacija.

Ono što je jedino pozitivno u svemu jeste to da imamo osiguran baraž za mart 2024. godine koji je obezbijeđen osvajanjem grupe u Ligi nacija pod vodstvom Ivayla Peteva 2022. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.