BiH u 4. potu u Ligi nacija, a za rivale će imati najjače evropske timove

Žrijeb u februaru 2024.

BiH u 4. potu u Ligi nacija, a za rivale će imati najjače evropske timove

Edmir Škorić

U septembru 2024. godine počet će nova sezona Lige nacija, a 8. februara održat će se žrijeb grupne faze.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupat će u najjačoj A ligi Liga nacija, te je sasvim sigurno očekuju veoma teški rivali, a posebno zbog činjenice da su Zmajevi smješteni u posljednji šešir.

Osim BiH, u četvrtom šeširu se nalaze još Izrael, Srbija i Škotska, dakle nijednu od tih selekcija ne možemo dobiti za protivnika.

U trećem šeširu su Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska, dok se u drugom nalaze Danska, Portugal, Belgija i Mađarska.

Najjači prvi šešir sačinjavaju Španija, Italija, Nizozemska i Hrvatska, kao aktuelni prvak.

Oglasi

Po dva kola će se igrati u septembru, oktobru i novembru, a pobjednici grupa i drugoplasirani igrat će četvrtfinala u martu 2025. godine. Final Four je u junu iste godine.

Prvi pot: Španija, Hrvatska, Italija, Nizozemska

Drugi pot: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska

Treći pot: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska

Četvrti pot: Izrael, BIH, Srbija, Škotska

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naša reprezentacija uspjela je pod vodstvom Ivajla Peteva osvojiti B diviziju Lige nacija i ima priliku igrati baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj zahvaljujući upravo tom uspjehu.

Vratili smo se i u A ligu Lige nacija, a već sada je jasno da nas tamo čeka pakao i da ćemo imati žestoke utakmice bez obzira kakvu nam grupu dodijeli žrijeb.

Top Komentari

vence
Sta mislite hoce li nam Portugal zapasti? :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti