Yamal potpisao novi ugovor

Još jedan fudbaler od milijardu eura u Barceloni

Eldar Ganibegović

Koliko god da su cijene transfera svakakvih igrača posljednjih godina velike i često nerealne, mnogo veće su klauzule koje se stavljaju u ugovore igračima, što najbolje pokazuje Barcelona.

Barcelona je poznata kao klub koji svojim igračima stavlja visoke otkupne klauzule u ugovore, a isti slučaj je i sada s jednim mladim talentom.

Šesnaestogodišnji Lamine Yamal oduševio je sve u redovima Blaugrane i čelnici prvaka Španije ne žele da ga izgube, te su poduzeli konkretne korake.

Pošto je postao važan igrač u Barceloni, iako mu je ostalo još dvije godine do punoljetstva, Lamine Yamal će sljedeće sedmice potpisati novi ugovor, koji važi do 2026. godine.

Prema španskim propisima, ugovor će imati klauzulu o raskidu i iznos će biti ogroman.

Kako prenosi ugledni španski "Sport", igrač će imati raskidnu klauzulu vrijednu milijardu eura.

Suma je ogromna, ali Lamine Yamal nije jedini s takvom klauzulom o raskidu. Još milijardu eura mora biti uplaćeno za igrače kao što su Ansu Fati, Ferran Torres, Raphinha, Jules Kounde, Pedri, Ronald Araujo, Gavi i Noah Darvich.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lamine Yamal je ove sezone postao najmlađi fudbaler koji je startovao za Barcelonu u La Ligi, sa 16 godina i 38 dana.

Manje od mjesec dana kasnije, Lamine Yamal je igrao u velikoj utakmici reprezentacije Španije protiv Gruzije. Klinac je postigao gol i postao i postao najmlađi strijelac u historiji Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.