Manchester City će pustiti Cancela u Barcelonu, ali u zamjenu želi zvijezdu iz Xavijevog tima!

Balde želja Guardiole

Manchester City će pustiti Cancela u Barcelonu, ali u zamjenu želi zvijezdu iz Xavijevog tima!

Eldar Ganibegović

Joao Cancelo stigao je nakon dugih preogovora na posudbu u Barcelonu iz Manchester Cityja. Građani su ga spremni pustiti u redove Blaugrane, ali zauzvrat žele važnog igrača iz Xavijevog tima.

U toku ljetnog prijelaznog roka Barcelona je dovela nekoliko dobrih igrača, a među njima je i Joao Cancelo koji je stigao na posudbu iz Manchester Cityja.

Portugalac se za sada pokazao kao sjajno pojačanje, te je na pet mečeva u Primeri i Ligi prvaka postigao dva pogotka i dodao jednu asistenciju.

Ovaj 29-godišnjak ugovor s timom s Etihada ima do 2027. godine i u njega bi se trebao vratiti na ljeto nakon što mu istekne posudba, no to možda i ne bude tako.

Barcelona je zainteresovana da ga ostavi u svojim redovima i nakon isteka posudbe, no najviše se tu pitaju čelnici Manchester Cityja koji žele u svojim redovima vidjeti važnog igrača iz tima Xavija Hernandeza.

Oglasi

Naime, želja Pepa Guardiole je Alejandro Balde, 19-godišnji bek Barcelone koji može odigrati i na poziciji lijevog krila, po potrebi.

Ukoliko se ovaj posao sklopi, osim Cancela, na Camp Nou stići će i značajna svota eura, s obzirom na to da je Balde trenutno vrijedniji od Cancela.

Sada je na Barceloni teška odluka. Da li će zadržati Cancela s kojim su itekako zadovoljni ili jednog od najprespektivnijih igrača na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona će dobiti još jednu veliku ponudu za jednog svog mladog igrača, a u pitanju je Pedri koji bi za 120 miliona eura mogao napustiti kako Barcelonu, tako i Španiju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602178685
100 milki i Cancelo, vaš Balde
0 3
Culer
Koja je otkupna cijena ugovora? Pitam za Pepa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi