Što su igrali, igrali su: Xavi uveo neobičnu zabranu igračima Barcelone
Foto - EPA

Nema više padela

Što su igrali, igrali su: Xavi uveo neobičnu zabranu igračima Barcelone

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez odlučio je zabraniti igračima da igraju padel kako bi se smanjio rizik od povreda. To će razočarati mnoge fudbalere katalonskog tima koji su uživali u ovom sportu.

Xavi Hernandez odlučio je igračima svog tima zabraniti igranje padela. Ovu odluku je 43-godišnji stručnjak je donio zbog problema s povredama koje ima u timu i smatra da igranje padela nosi bespotreban rizik od povreda.

Ova vijest će sasvim sigurno razočarati mnoge igrače Barce. Dosta je njih uživalo u ovom sportu sličnom tenisu koji je sve popularniji širom svijeta.

Padel se uglavnom igra u parovima. Igrači Barcelone su se družili igrajući sa svojim ljepšim polovinama, ali što su igrali, igrali su i od danas im je stavljena zabrana na ovaj sport.

Šta je i kako se igra padel?

Padel je sport sličan tenisu koji se igra uglavnom u parovima i na terenu koji je poprilično manji od teniskog terena.

Oglasi

Bodovanje je isto kao i u tenisu, slične su i loptice, a razlika je u tome što je teren ograničen zidovima i igra se može nastaviti kada lopta odskoči o njih.

Reket je drugačiji od teniskog i napravljen je od čvrstog materijala, a kada se servira, to se čini ispod struka.

Ovaj sport je sve popularniji širom svijeta. Već se igraju brojni turniri, a posebno upravo u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zabava je to bila i za zvijezde Barcelone, ali od danas im je uvedena zabrana i sada to mogu činiti eventualno u tajnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi