Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U nedjelju spektakl

Jakiroviću 'crno pred očima' - pred derbi s Hajdukom saznao jako loše vijesti

Edmir Škorić

Fudbalere Dinama očekuje najveći hrvatski derbi protiv Hajduka, a trener Modrih Sergej Jakirović ima razloga za brigu.

U nedjelju će Hajduk na Poljudu od 18 sati ugostiti Dinamo i pokušat će da ostane na vrhu tabele. Splićani trenutno nakon osam odigranih utakmica imaju 18 bodova, Rijeka ima 16, koliko i Dinamo, s tim da aktuelni prvak ima utakmicu manje.

Bit će ovo ujedno prilika da se vidi koliko Hajduk zaista može i da li je spreman da osvoji titulu nakon dugo vremena, a Splićanima u prilog ide i to što će Dinamo biti oslabljen na ovom gostovanju.

Sergej Jakirović neće moći da računa na 31-godišnjeg Stefana Ristovskog i Darija Špikića.

"Očekuje nas dobra utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Treba nam odličan rezultat da bismo zaustavili Hajduk i nadam se da ćemo biti na visokoj razini. Na raspolaganju su svi igrači osim Darija Špikića i Stefana Ristovskog. Ne želim riskirati s njima jer bismo ih mogli izgubiti na duže vrijeme", rekao je Jakirović.

Izostanak Ristovskog za Dinamo je težak iz više razloga, a jedan je njegova svestranost. Makedonski reprezentativac je dobro igrao i na svojoj tradicionalnoj poziciji desnog beka i na stoperu. Skupio je 12 nastupa ove sezone.

Osim toga, on je trebao biti neko ko bi mogao da zaustavi Marka Livaju, najopasnijeg i najboljeg igrača Hajduka.

Na Poljudu prošle sezone kada je bilo 0:0 u derbiju, Igor Bišćan je zaigrao flastera na Livaji i upravo je Ristovski bio taj koji je zaustavio najboljeg strijelca Hajduka. Nakon te utakmice Dinamo je osigurao naslov prvaka.

Hajduk je već ranije najavio da je stadion rasprodan i jasno je da će atmosfera biti paklena.

Potražite više informacija na temu HNL:

U subotu su navijači Hajduka najavili dolazak na trening kako bi dali podršku igračima pred veliki derbi.

"Snažno, glasno, srčano, do kosti, požrtvovno i hajdučki! Onako kako očekujemo od Hajduka da istrči u nedjelju protiv mafijaško - udbaške kreature koja se (još uvijek) smatra nogometnim klubom, ali i svaku sljedeću utakmicu pred nama!", poručila je Torcida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.