Sergej Jakirović 'naružio' zvijezde Dinama i jasno im poručio: "Ovako ne možete..."

Trener Modrih ljut

Sergej Jakirović 'naružio' zvijezde Dinama i jasno im poručio: "Ovako ne možete..."

Midhat Šljivak

GNK Dinamo je u Kupu Hrvatske savladao Ponikve s 4:1. Iako je zagrebački tim prošao dalje trener Sergej Jakirović nije previše zadovoljan zbog laganog pristupa igri određenih igrača.

Sergej Jakirović nije previše zadovoljan nastupom određenih igrača u današnjoj Kup utakmici protiv Ponikve s 4:1.

Bh. stručnjak je nakon pobjede 'naružio' zvijezde svog tima. Poručio im je da moraju bolje ako žele nositi dres Dinama.

"Bitno je bilo proći, to je bilo najbitnije od svega. Volio bih da smo igrali bolje. Ipak smo mi Dinamo i moraš pokazati zašto si u Dinamu. Mogu s te strane biti nezadovoljan zato što sam očekivao više nekih stvari koje treniramo. Nije išlo tako lagano kako rezultat sugerira. Drago mi je što smo prošli, drago mi je zbog malog Vrbančića koji je dao gol", rekao je Jakirović i nastavio je:

"Ima nas dosta i moraju bolje. Svi čekaju neku priliku, ja im dajem. Moraš pokazati da se na tebe ozbiljno računa. Ako ti dam šansu, to ti je jedina šansa da napraviš nešto i moraš pokazati zašto si tu s nama. Očekivao sam bolju reakciju nekih igrača. Ali to je pouka za budućnost", poruka je Jakirovića.

Oglasi

Narednog vikenda čeka nas najveći derbi hrvatskog fudbala. Dinamo gostuje na Poljudu kod Hajduka. Prva zvijezda Bruno Petković bit će spreman.

"Očekujem da ćemo se dobro prezentirati. Već se pripremamo, poštedili smo dosta igrača. Petković će vjerovatno igrati, trenirao je normalno. Nadam se dobroj utakmici", poruka je Sergeja Jakirovića.

Dinamu je trenutno na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 16 bodova, dva manje od Hajduka. Modri imaju i utakmicu manje.

Meč Hajduk - Dinamo igra se 1. oktobra na Poljudu. Duel počinje od 18 sati i definitivno će to biti istinski spektakl hrvatskog fudbala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Svaki dan 4 teksta o njemu i dinamo zašto ljudi zašto?
0 0
Deepy
Obican shupak je lik.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi