Samo im je još on trebao

Transfer kakav se u Bayernu ni u ludilu nije očekivao: "Šefovi ga žele i dovest će ga"

Edmir Škorić

Iako je 2021. godine napustio Bayern Minhen, sada bi mogao da se vrati, a navodno se uveliko radi na tome da ponovo potpiše ugovor s njemačkim timom.

Boateng je 2021. iz Bayerna otišao u Lyon. Nekadašnji fudbaler Njemačke nije se naigrao u dvije sezone koliko je proveo u Francuskoj, pa je upisao samo 32 nastupa i trenutno je slobodan igrač, s tim da pokušava da pronađe novi itm.

Bilo je izvještaja da se 35-godišnjak ponudio Real Madridu koji ima velikih problema u zadnjoj liniji zbog povreda Militaa i Alabe, ali on i njegov agent su odbacili te tvrdnje.

Međutim, njemački novinar Florian Plettenberg tvrd da šefovi Bayerna žele Boatenga i da se trenutno radi na tome da potpiše novi ugovor.

Ni Bayern nije ove sezone defanzivno dobar, prima dosta golova i nikako da Thomas Tuchel pronađe idealnu formulu, ali vjeruje se da bi Boateng kao besplatan mogao da bude koristan u sezoni sa zgusnutim rasporedom.

Ipak, vijest koja je objavljena večeras nije dobro sjela većini navijača Bayerna, koji smatraju da je besmisleno vraćati "starca" koji više nije u formi i koji bi samo bio dodatno opterećenje za platni budžet.

Rođen 3. septembra 1988. u Berlinu, Jerome Boateng je imao impresivnu karijeru s gotovo 600 nastupa u najjačim evropskim ligama i obiljem trofeja za pokazati. Nakon što je debitovao 2007. u Herthi iz Berlina, defanzivac se vratio u Hamburg, gdje je postao jedan od glavnih defanzivaca njemačke reprezentacije i upisao je 113 nastupa u tri sezone.

Potpisao je iz Njemačke za Manchester City i osvojio FA kup 2011. godine, a godinu dana kasnije otišao je u Bayern i tamo proveo čak 10 godina. Osvajao je devet uzastopnih naslova prvaka Njemačke, dva puta Ligu prvaka i pet domaćih kupova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng ima veliko iskustvo, ali pitanje je da li je ono sada neophodno Bayernu i da li je neko s 38 ko mjesecima ne igra može donijeti napredak jednoj od najboljih svjetskih ekipa.

Što se tiče samog Bayerna, danas je gubio s 2:0 u Leipzigu i na kraju osvojio bod, pa je i dalje bez poraza u domaćem prvenstvu, dok je u Ligi prvaka počeo grupnu fazu 4:3 pobjedom nad Manchester Unitedom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.