Leipzig je vodio 2:0 protiv Bayerna na poluvremenu, ali nikad ne otpisuj srce šampiona!

Bayern nadoknadio zaostatak

Leipzig je vodio 2:0 protiv Bayerna na poluvremenu, ali nikad ne otpisuj srce šampiona!

Eldar Ganibegović

U okviru 6. kola njemačke Bundeslige derbi su danas od 18:30 sati igrali RB Leipzig i minhenski Bayern, a rezultat je na kraju glasio 2:2. Bavarski tim, s obzirom na kretanje rezultata, može biti zadovoljniji.

Leipzig je do vodstva stigao u 20. minuti. Openda je dobio jednu dobru loptu, šutirao, lopta je zakačila jednog igrača Bayerna i otežala Ulreichu posao, te završila u mreži.

Samo šest minuta kasnije drugi gol u mreži Bavaraca. Dosuđen je jedan korner koji nije trebao biti, a u gužvi se najbolje snalazi Lukeba i pogađa za 2:0.

Igrala se 44. minuta kada je Ulreich oborio jednog igrača Leipziga, a da nije bio ofsajd, bio bi penal za Leipzig, koji je potpuno pao u drugom dijelu igre.

Dosuđen je penal za Bayern u 54. minuti kada je Henrichs igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a odgovornost je preuzeo ko drugi no Harry Kane.

Oglasi

Engleski napadač poslao je poluvisoku loptu u desnu stranu, gomlan Leipziga je bio na lopti, ali nije uspio da odbrani.

Do izjednačenja Bayern dolazi u 70. minuti nakon sjajne kontre. Jamal Musiala je upislio Leroyja Sanea, a ovaj se kao brzi voz ispalio iza odbrane domaće ekipe i pogodio za 2:2.

Psihološki momenat tada je bio na strani Bayerna, ali na kraju niko nije uspio da stigne do pobjedonosnog gola i viđena je podjela bodova.

Nakon ove utakmice Bayern je treći s 14 bodova koliko ima i Borussia Dortmund, dok je Leipzig peti s bodom manje. Vodeći je Bayer Leverkusen sa 16 poena, dok Stuttgart ima 15 na drugom mjestu.

U narednom kolu Bayern će na Allianz Areni ugostiti Freiburg, dok će RB Leipzig ponovo biti domaćin i to ekipi Bochuma.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 7. kolo:

RB Leipzig - Bayern 2:2 (Openda 20', Lukenda 26'; Kane 55' (P), Sane 70')

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Nikad ne otpisuj sudije i guranje bauerna. Smiješna liga, ljudi su k'o Argentina imaju penal po utakmici.
2 1
sloboda2
Mia san mia
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi