Cijela Njemačka u šoku dok gleda nestvarna brukanja golmana Bayerna

Leipzig vodi 2:0, Ulreich "ne postoji"

Cijela Njemačka u šoku dok gleda nestvarna brukanja golmana Bayerna

Edmir Škorić

Derbi 6. kola njemačke Bundeslige igraju Leipzig i Bayern, a domaćin ima 2:0.

Bayern je u dobroj formi u posljednje vrijeme, no isto se svakako može reći i za Leipzig, što je pokazao i večeras nakon samo pola sata igre u derbiju.

Aktuelni prvak Njemačke gubi sa 2:0. Prvo je Openda u 20. postigao gol za 1:0, a samo šest minuta kasniej Openda asistira Lukebi i domaćin ima veliku prednost.

Daleko od toga da je gotovo, Bayern može svakome dati barem dva gola, no za sada tim Thomasa Tuchela ne djeluje dobro i nalazi se pred prvim ovosezonskim porazom, čime bi Borussia Dortmund i Bayer Leverkusen ostale jedine nesavladane ekipe u šest kola.

Trenutno mnogo toga ne funkcioniše u igri Bayerna, ali ništa tako strašno kao igra golmana Svena Ulreicha.

Kod gola za 2:0 je promašio loptu nakon ubačaja iz kornera, što je kasnije rezultiralo pogotkom domaćih.

Oglasi

Osim toga, kod prvog gola očajna reakcija iskusnog Nijemca, a pitanje je zašto je Tuchel odabrao njega pored golmana Peretza koji je doveden ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrhunac večeri Ulreich je imao već početkom utakmice, kada je slabim dodavanjem napravio grešku i umalo asistirao fudbaleru Leipziga, ali je imao malo sreće jer je ovaj bio nerpecizan.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Losa transfer politika brace, nece se za dugo oporavit
0 0
sloboda2
Hahahahahah jest vam drago kad Bayern gubi al ovo Bayern okreće u drugom pa cemo onda pisati luzeri...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi