Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Torcida napravila spektakl

Split gori pred dolazak Dinama - Ovako nešto se ne pamti u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Hajduk će u najvećem derbiju hrvatskog fudbala sutra na Poljudu dočekati zagrebački Dinamo, a večeras su se navijači splitskog kluba odlučili zagrijati atmosferu i doslovno su zapalili grad.

Hajduk i Dinamo sutra će na Poljudu odigrati veliki derbi i nema dileme da će čuveni splitski stadion biti pun.

Nema dileme da se sprema istinski navijački spektakl, a Torcida je večeras na Rivi napravila noć za pamćenje i na nevjerovatan način su najavili duel s Dinamom.

Split je gorio. Na Rivi je zapaljeno 1000 baklji povodom sto hiljada članova udruge Naš Hajduk, što je zaista nestvarno postignuće.

Foto - Paun Paunović (Cropix)

Sve se poklopilo s dolaskom Dinama u grad. Torcida je napravila nezapamćene scene u svijetu fudbala i pokazala je još jednom o kakvim se navijačima radi.

Torcida je posjetila i trening svog kluba. Ogroman broj ih je došao kako bi dali podršku igračima pred najveću moguću utakmicu i njima bi pobjeda značila apsolutno sve u životu.

Derbi s Dinamom poseban je dan za sve Splićane i nema dileme da će se igrači Hajduka maksimalno potruditi da i sutra obraduju svoje navijače.

Susret Hajduk - Dinamo počinje od 18 sati i bit će to duel za prvo mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu HNL:

Splitski tim trenutno je vodeći s 18 bodova, Dinamo ima 16, ali i utakmicu manje od najvećeg rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.