Jakiroviću 'crno pred očima' - pred derbi s Hajdukom saznao jako loše vijesti
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U nedjelju spektakl

Jakiroviću 'crno pred očima' - pred derbi s Hajdukom saznao jako loše vijesti

Edmir Škorić

Fudbalere Dinama očekuje najveći hrvatski derbi protiv Hajduka, a trener Modrih Sergej Jakirović ima razloga za brigu.

U nedjelju će Hajduk na Poljudu od 18 sati ugostiti Dinamo i pokušat će da ostane na vrhu tabele. Splićani trenutno nakon osam odigranih utakmica imaju 18 bodova, Rijeka ima 16, koliko i Dinamo, s tim da aktuelni prvak ima utakmicu manje.

Bit će ovo ujedno prilika da se vidi koliko Hajduk zaista može i da li je spreman da osvoji titulu nakon dugo vremena, a Splićanima u prilog ide i to što će Dinamo biti oslabljen na ovom gostovanju.

Sergej Jakirović neće moći da računa na 31-godišnjeg Stefana Ristovskog i Darija Špikića.

"Očekuje nas dobra utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Treba nam odličan rezultat da bismo zaustavili Hajduk i nadam se da ćemo biti na visokoj razini. Na raspolaganju su svi igrači osim Darija Špikića i Stefana Ristovskog. Ne želim riskirati s njima jer bismo ih mogli izgubiti na duže vrijeme", rekao je Jakirović.

Oglasi

Izostanak Ristovskog za Dinamo je težak iz više razloga, a jedan je njegova svestranost. Makedonski reprezentativac je dobro igrao i na svojoj tradicionalnoj poziciji desnog beka i na stoperu. Skupio je 12 nastupa ove sezone.

Osim toga, on je trebao biti neko ko bi mogao da zaustavi Marka Livaju, najopasnijeg i najboljeg igrača Hajduka.

Na Poljudu prošle sezone kada je bilo 0:0 u derbiju, Igor Bišćan je zaigrao flastera na Livaji i upravo je Ristovski bio taj koji je zaustavio najboljeg strijelca Hajduka. Nakon te utakmice Dinamo je osigurao naslov prvaka.

Hajduk je već ranije najavio da je stadion rasprodan i jasno je da će atmosfera biti paklena.

Potražite više informacija na temu HNL:

U subotu su navijači Hajduka najavili dolazak na trening kako bi dali podršku igračima pred veliki derbi.

"Snažno, glasno, srčano, do kosti, požrtvovno i hajdučki! Onako kako očekujemo od Hajduka da istrči u nedjelju protiv mafijaško - udbaške kreature koja se (još uvijek) smatra nogometnim klubom, ali i svaku sljedeću utakmicu pred nama!", poručila je Torcida.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Sta je bilo Sergej nema stimanja nesto nema tate Mamica u Hajduku papaka prodani,mogao si uzivat u Rijeci konju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi