Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Veliki derbi hrvatskog fudbala

U Splitu se najavljuje spektakl za pamćenje, otkriveni su i mogući sastavi Hajduka i Dinama

Midhat Šljivak

Hajduk u najvećem derbiju hrvatskog fudbala na Poljudu dočekuje zagrebački Dinamo. U Splitu se najavljuje istinski spektakl, a spominju se i potencijalne postave koje će na teren izvesti Ivan Leko i Sergej Jakirović.

Hajduk u 10. kolu HNL-a čeka najvećeg rivala Dinamo. Split nestrpljivo čeka večerašnji duel i očekuje se istinski spektakl na tribinama Poljuda.

Već se naziru i sastavi koji bi mogli započeti ovaj susret. Vjeruje se kako će oba tima započeti duele u formaciju 4-2-3-1.

Treneri Ivan Leko i Sergej Jakirović na teren bi mogli poslati ove sastave.

Hajduk: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak, Sigur, Žaper, Krovinović, Benrahou, Sahiti, Livaja.

Dinamo: Nevistić, Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić, Bulat, Mišić, Emreli, Baturina, Vidović, Petković.

Susret Dinama i Hajduka igra se od 18 sati i bit će ovo bitka za sami vrh tabele.

Trenutno je splitski tim na vrhu. Skupio je 18 bodova iz osam utakmica, a Dinamo ima 16 bodova, ali i utakmicu manje.

Između njih je Rijeka koja danas gostuje posljednjeplasiranom Rudešu i kojoj bi svakako najviše odgovarao remi najvećih rivala.

Potražite više informacija na temu HNL:

Spektakl u Splitu danas je zagarantovan. Navijači Hajduka su spremili poseban program i vidjet ćemo šta će se dešavati na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.