)
Split gori pred dolazak Dinama - Ovako nešto se ne pamti u svijetu fudbala
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Torcida napravila spektakl

Split gori pred dolazak Dinama - Ovako nešto se ne pamti u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Hajduk će u najvećem derbiju hrvatskog fudbala sutra na Poljudu dočekati zagrebački Dinamo, a večeras su se navijači splitskog kluba odlučili zagrijati atmosferu i doslovno su zapalili grad.

Hajduk i Dinamo sutra će na Poljudu odigrati veliki derbi i nema dileme da će čuveni splitski stadion biti pun.

Nema dileme da se sprema istinski navijački spektakl, a Torcida je večeras na Rivi napravila noć za pamćenje i na nevjerovatan način su najavili duel s Dinamom.

Split je gorio. Na Rivi je zapaljeno 1000 baklji povodom sto hiljada članova udruge Naš Hajduk, što je zaista nestvarno postignuće.

Foto - Paun Paunović (Cropix)

Sve se poklopilo s dolaskom Dinama u grad. Torcida je napravila nezapamćene scene u svijetu fudbala i pokazala je još jednom o kakvim se navijačima radi.

Oglasi

Torcida je posjetila i trening svog kluba. Ogroman broj ih je došao kako bi dali podršku igračima pred najveću moguću utakmicu i njima bi pobjeda značila apsolutno sve u životu.

Derbi s Dinamom poseban je dan za sve Splićane i nema dileme da će se igrači Hajduka maksimalno potruditi da i sutra obraduju svoje navijače.

Susret Hajduk - Dinamo počinje od 18 sati i bit će to duel za prvo mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Splitski tim trenutno je vodeći s 18 bodova, Dinamo ima 16, ali i utakmicu manje od najvećeg rivala.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Kad bi se svi fudbalski i drugi sportski klubovi iz BiH sastavili i prebrojali svoje clanove(ukljucujuci lovacka,planinarska i dr drustva)nebi imali pola clanova koliko ima Hajduk! Svaka vam cast!
4 0
velez mo
Hajduk je najveci Hr klub.Sretno protiv Dinama!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti