Cilj su samo tri boda

Unai Emery najavio meč sa Zrinjskim - Jasno je šta engleski tim sutra želi protiv prvaka BiH!

Eldar Ganibegović

Proslavljeni stručnjak, a sada trener Aston Ville, danas se obratio medijima na press konferenciji i najavio sutrašnju utakmicu protiv prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjskog.

U okviru 2. kola grupne faze Konferencijske lige sutra se u Birminghamu sastaju Aston Villa i Zrinjski.

Tim povodom je prije zvaničnog treninga pred utakmicu održana press konferencija, na kojoj se medijima obratio trener Aston Ville, Unai Emery.

Nakon uvodnog poraza u Varšavi od Legije, Unai Emery je podvukao da su sutra protiv mostarskog tima tri boda imperativ.

"Sutra moramo pobijediti. Prvi meč smo izgubili, a sada su bodovi važniji jer smo prvu priliku da osvojimo tri boda propustili", rekao je Emery, pa dodao:

"Moramo se boriti sutra, moramo se boriti protiv AZ Alkmaara, moramo se ponovo boriti protiv Legije i trebat će nam bodovi. Sutra je prilika da osvojimo prva tri boda."

"Ne radi se o razmišljanju da igramo pod pritiskom, već o tome da treba da igramo dobro, da igramo s ličnošću, da pokušamo da nametnemo našu ideju i osvojimo ta tri boda, to su zahtjevi koje imamo od sebe", zaključio je španski trener.

Nakon prvog kola vodeći u grupi je Zrinjski s 3 boda koliko ima i Legia, dok su Aston Villa i AZ Alkmaar bez bodova.

Spomenimo i to da kod Zrinjskog zbog povrede neće biti Barišića. Kod Aston Ville nedostaju Moreno, Mings, Hause, Buendia i Bailey, dok je pod upitnikom i Iroegbunam.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Utakmica Aston Villa - Zrinjski igra se, dakle, sutra s početkom od 21 sat, a glavni sudija je Švicarac Schnyder. U isto vrijeme se u Nizozemskoj sastaju AZ Alkmaar i Legia.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.