Nemanja Bilbija najavio meč protiv Aston Ville, pa se sjetio svog bivšeg kluba Sarajeva

Veliki posao očekuje Zrinjski

Nemanja Bilbija najavio meč protiv Aston Ville, pa se sjetio svog bivšeg kluba Sarajeva

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nemanja Bilbija, govorio je za medije pred polazak u Birmingham, gdje će naš prvak, HŠK Zrinjski, odigrati meč 2. kola Konferencijske lige protiv velikog favorita, Aston Ville.

Zrinjski je prvi tim iz BiH koji igra u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Sam početak bio je savršen, budući da su izabranici trenera Krunoslava Rendulića savladali AZ Alkmaar sa 4:3 iako su na poluvremenu tog spektakularnog duela u Mostaru gubili 3:0.

Sada im slijedi mnogo teže gostovanje na Villa Parku kod engleskog premierligaša, ali Plemići ne strahuju, odlaze tamo sa nadom da će predstavljati Mostar i BiH u najboljem svjetlu.

"Prevelika utakmica i za nas i za BiH i za Mostar. Ko bi rekao da smo u ovom trenutku mi na prvom, a oni na posljednjem mjestu? To je draž fudbala. Idemo prije svega da uživamo sutra i da damo svoj maksimum u Birminghamu", rekao je Bilbija.

Nedavno je Villa razbila Brighton sa 6:1 i naravno odmah su svi pomislili: "Pa kako će onda proći Zrinjski?!"

Oglasi

"Ne treba previše analizirati ekipu Aston Ville, koja igra u engleskoj Premijer ligi, najjačoj ligi na svijetu. Mi moramo biti na 100 odsto mogućnosti, a oni da imaju lošiji dan, kako bismo izvukli pozitivan rezultat".

Za neke će ovo biti utakmica života, no najbolji strijelac Zrinjskog već je odigrao puno takvih utakmica.

"Imao sam velikih utakmica u dresu Sarajeva 2013. ili 2014. godine protiv Borussije Menhengladbah u plej-ofu, nismo se dobro proveli, ali bilo je tako, 50-ak hiljada navijača. Međutim, kao dijete pratio sam englesku Premijer ligu i stvarno jedva čekam da sutra istrčim na teren".

Očekuje se da će Zrinjski imati podršku od oko 700 svojih navijača.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Šta reći o navijačima koji putuju u Moldaviju, Kazahstan ili Jermeniju i daju nam veliku podršku? Čućemo ih sigurno, kao što smo ih čuli u Lincu, Bratislavi i mogu reći da će nas ponovo učiniti ponosnim", zaključio je Bilbija.

Utakmica između Aston Ville i Zrinjskog igra se u četvrtak s početkom u 21h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Prate nas i mulestinski mediji koji nemaju veze s ovim natjecanjem... velik si Zrinja. A nemojte vašem njanjajevu sjedati na muku, tek su Atalantu zaboravili sad ih vi na Borussiu podsjećate.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi