Plemići stigli u Birmingham: Slijedi najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala!

Protivnik je Aston Villa

Plemići stigli u Birmingham: Slijedi najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala!

Eldar Ganibegović

Bosna i Hercegovina ove godine po prvi put u historiji ima predstavnika u grupnoj fazi nekog UEFA-inog takmičenja i to zahvaljujući svom prvaku, Zrinjskom. Na najbolji način je ona otvorena, a danas su Plemići stigli na najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala.

Prije 13 dana HŠK Zrinjski je u Mostaru igrao prvo kolo Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara i napravio čudo - nakon 0:3 na poluvremenu pobijedio je 4:3 na kraju i izazvao sjajne reakcije diljem Evrope.

Iste večeri Aston Villa je iznenađujuće poražena i to rezultatom 3:2 u Varšavi od tamošnje Legije, a sutra se igraju utakmice drugog kola ovog takmičenja.

Uz dužno poštovanje AZ-u i Legiji, Aston Villa je najveći klub u ovoj grupi, pa s pravom možemo reći da je Zrinjski danas stigao u Birmingham, na najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala, ako uzmemo u obzir ime protivnika i nivo takmičenja.

Ekspedicija mostarske ekipe jutros je u 10 sati poletjela s mostarskog aerodroma ka birminghamu, a prije dvadesetak minuta je Zrinjski na Facebooku potvrdio da su uspješno i sletjeli.

Oglasi

🎥 | Naša momčad stigla je u Birmingham gdje ih danas od 19 sati po lokalnom vremenu očekuje službeni trening na Villa Parku! #HŠKZ #MostarskiEuropski

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, October 4, 2023

Danas će biti održana press konferencija pred utakmicu kao i zvanični trening na Villa Parku, te će Krunoslav Rendulić otkloniti i posljednje dileme oko početnog sastava za sutrašnji meč.

Jasno je da je engleski tim veliki favorit na papiru, no to treba dokazati i na terenu protiv izuzetno motivisanih Plemića koji u Englesku sigurno nisu otputovali s bijelom zastavom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Spomenimo i to da kod Zrinjskog zbog povrede neće biti Barišića. Kod Aston Ville nedostaju Moreno, Mings, Hause, Buendia i Bailey, dok je pod upitnikom i Iroegbunam. 

Utakmica Aston Villa - Zrinjski igra se, dakle, sutra s početkom od 21 sat, a glavni sudija je Švicarac Schnyder. U isto vrijeme se u Nizozemskoj sastaju AZ Alkmaar i Legia. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Jadni smo mi kad nam ovaj fasisticki klub predstavlja BIH. Ti isti koji pljuju BIH i ne postuju je ni na koji nacin.
2 4
Drakula
Normalno da je najvece kad su prije rata igrali seosku ligu
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi